четвер, 16 грудня 2010 05:30

Перебудову "хрущовок" обіцяють киянам

Наступного року у столиці почнуть реконструкцію панельних будинків, зведених у 1960-х. Про це 10 грудня заявив головний архітектор Києва Сергій Целовальник, 58 років.

Почнуть із вул. Маршала Гречка, бульв. Дружби народів і Лесі Українки. Перебудова триватиме близько року. Жителям старих будинків мають надавати житло взамін або ж  переселяти в тимчасові квартири. Потім їх повертатимуть у відновлені багатоповерхівки.

— Як на мене, це все балачки, — коментує голова правління Союзу консультантів із нерухомості Віктор Несін, 44 роки. — Такі плани оголошують не вперше. Але реконструкція гальмується через одні й ті ж проблеми. Житловий кодекс не прийнятий. А в тому, що збираються ухвалити, зовсім немає схеми переселення мешканців реконструйованих будинків.

— Проблема ще й у жителях старих будинків. Вони не усвідомлюють усієї загрози, яку становлять споруди 1960-х. Їхній ресурс на межі, довго не витримають. Та щойно заходить мова про перебудову "хрущовок", мешканці починають висувати завищені вимоги. У тісні квартири прописують побільше родичів, щоб добитися більшої житлоплощі. Замість старого помешкання кияни вимагають приміщення чи не вдвічі більші. Інвесторам не залишається ніякої вигоди.

За рік у столиці зможуть реконструювати ледве два-три будинки, припускає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Перебудову "хрущовок" обіцяють киянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі