пʼятниця, 28 березня 2008 18:23

Двокімнатну студію в Нью-Йорку можна купити за ціною київської однокімнатки

Квартири на вторинному ринку Києва дешевшають.

— 2006-го менше як за 100 тисяч доларів можна було купити хіба що малосімейку, а тепер — нормальну однокімнатну квартиру, — каже Світлана Наконечна, 44 роки. Вона чотири роки працює приватним квартирним брокером.

Жінка пропонує квартири у "хрущовках" Дарниці та Нивок. Від центру Києва трохи більше 10 км. Але до станції метро — 15–20 хв. пішки. Підземкою до центру — ще 15 хв. Однокімнатки площею 30–33 кв. м. виставляють за $84–90 тис. За такою самою ціною продають готельки від 20 "квадратів" поблизу метро. Усюди треба робити ремонт, уточнює Світлана.

На Вигурівщині-Троєщині однокімнатні коштують не менше $95 тис. Але до центру їхати близько 1 год. Така сама ціна на квартиру в капітально відремонтованій "хрущовці" на просп. Науки. До метро — 15 хв. тролейбусом.

Квартири з євроремонтом — дорожчі. Зазвичай покупцям пропонують житло із заскленим балконом, паркетом і телефоном.

У Нью-Йорку квартира-студія площею 55 кв. м з однією спальнею теж коштує близько $100 тис. Це в кооперативному будинку в районі Джамайка-Хіллз, за 28 км від Манхеттену, центру Нью-Йорка.

У Джамайка-Хіллз гарна транспортна розв"язка — по чотири лінії міського і приміського метро. Експрес-лінія довозить у центр за 40 хв. Супермаркети — за квартал від кооперативу.

Двосекційний будинок на п"ять-дев"ять поверхів зведений 1955 року.

— Квартира після ремонту, усюди нова підлога з твердого дерева, — розповідає Барбара Браун-Аллен з агенції нерухомості "Дуґлас Елліман". — Але меблі і побутову техніку на кухні поставили три роки тому.

У квартирі вбудована шафа-купе та меблі. Продавці поставили великий рідкокристалічний телевізор. У підвалі є пральня з машинами-автоматами і сушарками. На першому поверсі — великий хол із кріслами та скляними журнальними столиками. Відвідувачів зустрічає консьєрж. Сантехніку й електромережу ремонтує наглядач будинку. Поряд — автостоянка. Кварплата — $412 на місяць.

— У неї входить також вода, опалення, й усі податки, — уточнює Барбара Браун-Аллен. — Але члени кооперативу хочуть, щоб ви надали довідку про офіційні доходи.

Якщо вмеблювання не подобається, ріелторка пропонує квартиру з убудованою стінкою лише на кухні. Це житло ближче до Манхеттена, а коштує $79 тис.



Зараз ви читаєте новину «Двокімнатну студію в Нью-Йорку можна купити за ціною київської однокімнатки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі