четвер, 03 грудня 2015 12:59

Хрестик: оберіг або прикраса

Не будемо тримати інтригу далі: кулон-хрестик — і оберіг, і прикраса. Хрест вважається одним з найбільш древніх символів людства. Світові та локальні конфесії пов'язують з ним свої обряди і легенди, але в першу чергу його асоціюють з християнами.

У християнського хреста існує, як мінімум, 15 варіацій. Хрестик як символ релігії — він же "натільний" — неодмінно носиться під одягом. Його наявність — обов'язкова умова при виконанні обрядів. Форма хрестика-кулона трохи відрізняється у православних і католиків. Це пов'язано з історичними відмінностями віросповідань. Хрестик носять не тільки з ланцюжком: продаються спеціальні мотузочки для натільного хреста і "під срібло", і "під золото". Також його можна носити на одному ланцюжку з ладанкою. Віруючі люди вважають, що хрестик або іконка несуть потужну захисну силу, вбережуть власника від негативної енергії і невдач. Цілющих та захисних властивостей кулон набуває після освячення в церкві.

Щодо декоративних хрестиків правила менш суворі. Їх дозволяється надягати і поверх одягу. Але для власника такий хрестик може володіти не менш сакральним змістом і виконувати таку ж цілющу та захисну функцію. Будь-який хрестик можна освятити в храмі. Якщо ви вибираєте його як оберіг, це не заважає йому бути витонченим. Найчастіше хрестики поєднують функції прикрас та християнських знаків.

У магазині Gold.ua ви знайдете великий асортимент хрестиків для будь-якого віку, смаку, конфесії і естетичних побажань. Серед понад 100 моделей представлені ажурні хрестики, особливі для хрестин, ювелірні золоті хрестики для дітей, чоловіків і жінок. Хрестики-підвіски з розп'яттям і без, лаконічні або прикрашені камінням, в комбінаціях різних тонів і металів. У каталозі — скромні варіанти і вироби відомих брендів: знаменитості теж вибирають Gold.ua. Магазин пропонує знижки та акції. Ціни Gold.ua на 30-70 % нижче, ніж у роздріб.

У каталозі сайту вироби ручної роботи із золота 585 і 750 проби, з інкрустаціями і без. Крім цього, пропонуються ладанки і ланцюжки. Всього в магазині більше 80 000 виробів. Замовлення ми доставимо без передоплати в будь-яке місто України. Протягом 14 днів ви можете повернути або обміняти товар. Gold.ua — це 100 % якість і оригінальність всіх брендів.

 
 
 
Зараз ви читаєте новину «Хрестик: оберіг або прикраса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі