понеділок, 05 серпня 2024 11:28

Який інтернет найкраще підходить для дистанційної роботи

Всі ми знаємо, як важливо мати хороший інтернет, щоб не пропускати зум-зустрічі, працювати з файлами, вчасно надсилати звіти і, звісно ж, не втрачати зв'язок з колегами. Якісне з'єднання дозволяє уникати зайвих стресів і забезпечує продуктивність. Який інтернет найкраще підходить для роботи з дому, як обрати провайдера і підключитися до інтернету - давайте розбиратися.

Автор: Freepik
  Надійність інтернет-з'єднання важлива не менше, ніж його швидкість
Надійність інтернет-з'єднання важлива не менше, ніж його швидкість

Що врахувати при виборі

Ось що важливо враховувати при виборі інтернету для віддаленої роботи незалежно від вашої професії.

Швидкість інтернету

Перше, на що всі звертають увагу - це швидкість. І не дарма. Для роботи онлайн без затримок потрібна швидкість щонайменше від 25 Мбіт/с. Але загалом, чим швидше, тим краще, тож 100 Мбіт/с - це зараз такий собі стандарт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як продовжити життя акумулятора вашого смартфона під час частих відключень світла: поради

Якщо ж окрім вас інтернетом користуються ще й інші члени сім'ї або у вас багато підключених пристроїв, то всі вони використовують трафік. Можливо, вам знадобиться гігабітний інтернет. Це дозволить уникнути перебоїв у з'єднанні.

Тип підключення

Тут все просто: дротове підключення (Ethernet або оптика) - це найнадійніший варіант. У вас завжди буде стабільний і швидкий інтернет, і жодні сусідські Wi-Fi не стануть на заваді.

Але і Wi-Fi - дуже зручно. Особливо якщо у вас велика квартира або будинок. Головне - щоб роутер був потужним і сигнал до всіх куточків діставав. Можна навіть заморочитися і поставити Wi-Fi Mesh-систему для кращого покриття.

Стабільність

Надійність інтернет-з'єднання важлива не менше, ніж його швидкість. Постійні обриви можуть серйозно заважати вашій роботі, особливо якщо ви часто проводите відеоконференції або працюєте з хмарними сервісами.

Визначаємося з провайдером

Тепер давайте розберемося, як обрати правильного інтернет-провайдера. Адже від цього залежить, наскільки гладко проходитиме ваш робочий день.

По-перше, порівняйте ціни та послуги у вашому місті. Наприклад, Volia пропонує пакет "Вигідний Інтернет 100" за 50 грн/міс. протягом першого року, включаючи швидкість до 100 Мбіт/с, необмежений трафік і бездротове підключення. Також можна обрати пакет з додатковими послугами, такими як цифрове телебачення та мобільний зв'язок.

Переконайтеся, що у обраного провайдера хороша техпідтримка. Адже це як надійний тил. І тут Volia теж є чим похвалитися. Консультанти готові допомогти 24/7, якщо щось пішло не так.

Нарешті, порівнюйте відгуки про різних провайдерів, особливо звертаючи увагу на часті скарги, щоб уникнути системних проблем.

Як підключити інтернет

На прикладі провайдера Volia розберемося, як підключити цей інтернет у себе вдома.

● Заповніть форму на підключення. Зробити це можна прямо на сайті Volia або за телефоном. Вкажіть свої дані та оберіть відповідний пакет послуг.

● Чекайте дзвінка від оператора. Він зв'яжеться з вами, щоб уточнити, коли вас підключать, скільки це коштуватиме, яке обладнання знадобиться.

● У призначений день і час до вас прийде майстер. Він налаштує інтернет, встановить роутер і, якщо потрібно, приставку для цифрового ТБ.

З якісним інтернетом ви завжди будете на зв'язку і зможете ефективно виконувати всі свої завдання.

Через ракетні обстріли українці зіткнулися з постійними екстреними відключеннями від електроенергії.

Не у кожного є ноутбук, але якщо він ще протримається кілька годин на власній батареї, то роутер без електрики позбавляє нас доступу до інтернету. Смартфони також залежать від якості мережі і не завжди дають хорошу швидкість з'єднання.

Gazeta.ua з'ясувала, що таке автономний інтернет та яке обладнання може допомогти забезпечити з'єднання навіть за відсутності електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Який інтернет найкраще підходить для дистанційної роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі