понеділок, 11 лютого 2019 10:36

Як обрати шини для автомобіля

Більшість автомобілістів, насправді, й гадки не мають, які шини встановлені на їх авто. І дарма. Із настанням плюсової температури час змінювати зимові шини на літні. Поставити шини і диски не проблема, головне потрібно знати, як їх правильно вибрати, аби не проколотись. Шини можна придбати в магазині, на ринку, в інтернеті. Ціни відрізняються в рази, але в разі неякісного товару пам'ятайте, що під загрозою ваше життя, а пред'явити претензії ви зможете лише офіційним представникам.

При виборі шин варто врахувати марку вашого авто, погодні умови, які переважають у регіоні, стан доріг і стиль вашого водіння.

  Купувати шини та диски в інтернет-магазині дешевше, ніж у звичайному автомобільному магазині
Купувати шини та диски в інтернет-магазині дешевше, ніж у звичайному автомобільному магазині

Ціна-якість

Зверніть увагу, що купити шини та диски в інтернет-магазині дешевше, ніж у звичайному автомобільному магазині. Адже, такий магазин не витрачає кошти на навчання та утримання працівників. Але не економте на якості, оскільки дуже дешеві та неякісні шини сприяють постійному пошкодженню ходової, а це значно більші кошти, ніж комплект шин. Досвідчені водії знають, що найкраще мати два комплекти шин на сезон.

Зима-літо

Шини потрібно міняти на літні, якщо середньодобова температура вище 8 градусів. Здавалось би, що зимові добре себе ведуть на дорозі, але це не так. Зимова резина більш м'яка і при палкому сонці розплескується на асфальті. Літня краще буде реагувати на дощі, швидше гальмуватиме. Можна обрати всесезонні шини, але врахуйте, що такі не поводитимуть себе добре ні взимку ні влітку. Тому чи потрібна така економія, вирішувати вам.

Протектор

Рисунок шини може бути трьох типів: ненаправлений симетричний, спрямований симетричний і асиметричний. У міському циклі для їзди найчастіше вибирають перший варіант. Спрямований симетричний малюнок підходить для поїздок за місто. Асиметричний рисунок використовують для швидкісних доріг. Зверніть увагу на шумність шин. Цей аспект також є на маркуванні.

Розмір шин

Автомобілістам слід навчитися читати цифри на маркуванні. На шинах пишуть оптимальну швидкість використанння, індекс навантаження і розмір. Слід звернути увагу і на індексацію. Підсилені шини мають індекс XL. Це означає, що в боковинах шин є більше армованих ниток, які її підсилюють. Такі шини більш міцні, тримають вищий індекс навантаження і при потраплянні в яму менша ймовірність пошкодження колеса.

Де придбати шини?

Ви маєте кросовер, мотоцикл і ще в придачу невеличкий легковий автомобіль дружини. Або ви вперше придбали машину і постали перед питанням заміни шин і зовсім не знаєте, як їх вибрати, тоді завітайте до інтернет-магазину Tireshop. Досвідчені фахівці допоможуть підібрати саме такі шини, щоб ви відчували себе комфортно і безпечно на дорозі.

 
Зараз ви читаєте новину «Як обрати шини для автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі