вівторок, 19 березня 2024 10:46

Ілларіон Павлюк – представник нової української літератури

  Детектив «Я бачу, вас цікавить пітьма» (2020 р.) є найуспішнішим твором Ілларіона Павлюка. Фото: retromagaz.com
Детектив «Я бачу, вас цікавить пітьма» (2020 р.) є найуспішнішим твором Ілларіона Павлюка. Фото: retromagaz.com

Більшість людей знайомі з українською літературою здебільшого зі школи. Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Коцюбинський – корифеї нашого слова, але їхня творчість подобається не всім. Водночас є і сучасна українська література, теми якої близькі та зрозумілі, адже її творці живуть з нами тут і зараз.

Один із таких – автор прозових творів Ілларіон Павлюк. Журналіст, військовий, письменник. Книжка автора Ілларіон Павлюк "Я бачу вас цікавить пітьма" є в інтернет-магазині Retromagaz за хорошою ціною.

Коротко про письменника

Ілларіон Павлюк родом із Херсонщини (міста Скадовськ). Дитинство майбутнього письменника пройшло на Далекому Сході Росії, але згодом його сім'я повернулася в український Луганськ. Вищу освіту здобув у Східноукраїнському національному університеті ім. В. Даля, закінчивши факультет журналістики.

Свою кар'єру автор почав у столиці: спочатку висвітлював арабо-ізраїльський конфлікт, а потім став спеціальним кореспондентом телеканалу "Інтер" на Близькому Сході. Далі були посади:

● головного редактора каналу "К1";

● директора студії документальних фільмів "07 Продакшн";

● продюсера документально-художніх проєктів на каналі "1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголошено переможців Шевченківської премії 2024

Успішна кар'єра та важливі посади не утримали Павлюка в столиці. 2015 року він став учасником російсько-української війни в складі добровольчого батальйону. Після початку повномасштабного вторгнення у 2022 році мобілізувався в один із підрозділів ГУР МО, а з 2023 року служить у Міністерстві оборони України.

Літературна творчість

Дебютна книжка письменника "Білий попіл" була видана 2018 року. Це нуарний детектив із посиланнями на повість Миколи Гоголя "Вій". А через рік світ побачив другий твір Павлюка – науково-фантастичний роман "Танець недоумка". Третя книга – детектив "Я бачу, вас цікавить пітьма" (2020 р.) є найуспішнішим твором автора. Вона стала бестселером й очолила список найбільш продаваних книжок "Видавництва Старого Лева".

Ілларіон Павлюк – один із багатьох сучасних українських письменників, вартих уваги широкого загалу. При цьому в списку наших авторів ще чимало цікавих імен.

Зараз ви читаєте новину «Ілларіон Павлюк – представник нової української літератури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі