понеділок, 30 серпня 2021 17:23

Ергономічні крісла ‒ корисні меблі 2021 року

Ергономічні крісла ‒ корисні меблі 2021 року
Зберігайте правильне положення тіла протягом дня

Сьогодні все більше людей стикаються з неприємними наслідками малорухливого способу життя. Кожен з нас проводить більше 10-ти годин в положенні сидячи і навіть не усвідомлює, якої шкоди завдає власному здоров'ю. Викривлення хребта, хронічний спазм м'язів і головні болі ‒ це тільки початок нескінченного переліку проблем, з якими доведеться зіткнутися. Уникнути негативних наслідків можна, для цього вам необхідно ергономічні стільці. Про нього ми і поговоримо в цій статті.

У чому відмінність ергономічних крісел від звичайних

Сучасні моделі крісел відповідають основним законам ергономіки та оснащені максимальним набором регулювань, щоб ідеально адаптуватися до особистих параметрів тіла свого власника і заданим умовам простору. Вони відмінно взаємодіють з іншими предметами меблювання і покликані оптимізувати робоче місце.

Ергономічні комп'ютерні крісла також часто називають динамічними, адаптивними, медичними та навіть зростаючими. В процесі їх створення виробники, зазвичай, залучають кращих ортопедів або вертебрологів, оскільки прагнуть врахувати всі особливості будови людського тіла і створити не тільки зручні, але і корисні меблі.

Також важливо знати, що ортопедичне і адаптивне крісло відрізняються між собою. Так, обидва види зобов'язані брати до уваги ваші анатомічні особливості і в точності повторювати форму тіла. Однак, ортопедична модель має більш жорсткий каркас і повинна виправляти вже існуючі викривлення хребта, а ергономічне крісло для роботи за комп'ютером запобігати їх появі.

Правильне адаптивне крісло здатне допомогти:

• Зберігати правильне положення тіла протягом дня;
• Адаптуватися до індивідуальних параметрів вашого тіла (зріст, вага);
• Надавати надійну підтримку 5-й хребетним відділам;
• Швидко пристосовуватися до будь-яких умов простору;
• Налагоджувати робочий процес і гарантувати його безпеку;
• Покращувати загальне самопочуття та емоційний стан;
• Відновлювати сили після важких фізичних навантажень.

Яким має бути правильне ергономічне крісло

1. Адаптивна модель повинна мати необхідну кількість розумних налаштувань, щоб якомога краще пристосовуватися до тіла власника. Серед обов'язкових функцій можна виділити: регулювання висоти і кута нахилу окремих елементів крісла, вбудований механізм гойдання (tilt або anyfix), контроль глибини сидіння, а також систему безпеки антишок;

2. Конструкція крісла повинна бути виготовлена з міцного металу і гарантувати стійкість крісла;

3. Спинка і сидіння виробу повинні мати ортопедичну форму, в точності повторювати природну лінію спини і забезпечувати повноцінну підтримку 5-й хребетним зонам. Тільки в цьому випадку, крісло зможе рівномірно розподіляти навантаження і зменшувати її під час сидіння;

4. Оббивка меблів може бути виконана з міцної тканини або натурального матеріалу. Головне, щоб вона не викликала алергію, добре пропускала повітря, була зносостійкою і простою у догляді;

5. Приблизно такими ж якостями повинен володіти і наповнювач крісла. Найбільш універсальним варіантом можна назвати полімерний пористий каучук. Він швидко відновлює форму, сприяє правильній циркуляції повітря і не затримує вологу.

Де краще придбати ергономічні крісла для офісу

На сьогодні найкращим виробником ергономічних меблів в Україні є Kulik System. Компанія має 20-ти річний досвід і діє на міжнародних ринках в Європі, Америці та колишніх країнах СНД. Вся продукція створюється згідно із запатентованою технологією і має сертифікати європейського зразка, що гарантують високу якість.

Ергономічні крісла Kulik System складаються з:

• Міцного металевого каркасу;
• Спинки і сидіння анатомічної форми;
• Максимального пакета індивідуальних налаштувань;
• гіпоалергенного наповнювача з ефектом пам'яті;
• зносостійких оббивних матеріалів таких, як АЗУР, антара, натуральна шкіра і екошкіра з перфорацією або без.

Переконатися в якості моделі, що сподобалася можна в одному з локальних магазинів компанії, або замовивши на сайті безкоштовний тест-драйв.

Зараз ви читаєте новину «Ергономічні крісла ‒ корисні меблі 2021 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі