четвер, 07 жовтня 2010 17:38

Зразковим господарям дали від 500 до 1500 гривень

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Заступник мера Миргорода Сергій Соломаха з переможницею міського конкурсу в номінації
Заступник мера Миргорода Сергій Соломаха з переможницею міського конкурсу в номінації
У Миргороді вперше визначили зразкові садиби, багатоквартирні будинки і вулиці. За перші три місця дали грамоти і від 500 до 1,5 тис. грн. Найзразковішою визнали садибу 65-річної Ніни Бадешко в мікрорайоні Почапці. Преміальні 500 грн вона витратила на оплату комунальних послуг.

- Люблю квіти. Як бачите, у нас всюди навколо хати красується квітковий килим. Це що осінь, то не те враження, - показує на клумби господиня. - Хризантем шкода. Уже передають заморозки. Прийдеться викопувати та заносити в літню кухню. Хай там відцвітуться. У мене син - інвалід із дитинства. Йому вже 50 років, а по розвитку як 6-річна дитина. Дуже любить квіти. Їх дарував і в бібліотеку, і так, знайомим.

Друге місце присудили Віктору Кривобоченку з мікрорайону Личанка, а третє - Олексію Юшку з центру міста. Тих, хто має хатніх робітниць, працює в органах влади та скоробагатьків організатори до конкурсу не допустили.

- Ми всі ображені, що перемогу віддали багатоквартирному будинку по Данила Апостола, 3, а нам присудили лише друге місце, - каже 43-річний Віталій Гречко, голова будинкового комітету на вул. Шишацькій, 86 а. - Ми своїми силами облагородили майданчик, організували жителів і спонсорів, закупили обладнання для дитмайданчика і його встановили. За свої кошти змонтували ліхтарі. Працювали дорослі з дітьми. Тому й ставлення до всього відповідне. Увечері в нас збираються до півсотні дітей з усього мікрорайону.

За перше місце в номінації "Зразковий багатоквартирний будинок" дали премію в 1,5 тис. грн. За друге - 700 грн.

У номінації "Зразкова вулиця" переможця не визначили. Друге місце та премію в 650 грн дали вул. Корсунського.

У Лубнах цього року власники найкращих садиб, а їх понад 10, як нагороду отримали інвентар - відра, мітли, лопати. Переможців серед  багатоповерхівок визначали в кожному мікрорайоні міста. Вручили по два короваї та нові таблички на будинки.

 

Найкращі населені пункти України ніяк не заохочують

 

Нові Санжари вже четвертий рік поспіль перемогли на всеукраїнському конкурсі "Населений пункт найкращого благоустрою і громадського порядку" із жителями до 10 тис. осіб.

- У попередні роки за перемогу премій не давали. А під кінець цього - пообіцяли матеріальне заохочення. Що це буде, поки що не знаємо. Можливо, дадуть техніку для благоустрою селища, може, якісь технічні засоби, - говорить Вікторія Дев'ятко, 54 роки, із Новосанжарської селищної ради. - Поки що дали тільки кубок і диплом.

Мер Миргорода Олександр Паутов торік на одній із нарад сказав, що місто вже кілька років поспіль стає переможцем конкурсу у своїй номінації. Проте без матеріального заохочення брати участь у ньому не цікаво.

Зараз ви читаєте новину «Зразковим господарям дали від 500 до 1500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі