четвер, 17 червня 2010 18:58

Зібратися людям на сходку і то ніде

У Миргороді будинок культури вісім років стоїть зачинений.

— На реконструкцію будівлі потрібно понад 14 мільйонів гривень, — пояснює 62-річний Іван Григоренко, начальник комунального підприємства житлово-комунального господарства та архітектури Миргородського району. — Освоїли лише 4 мільйони. Торік грошей на ремонт не надходило.

Будинок культури в Миргороді має два поверхи. За виділені кошти спромоглися укріпити тріснуту стіну й колони. Зробили прибудову. Міські заходи проводять у краєзнавчому музеї або центрі естетичного виховання молоді. Колективам доводиться тулитися в районній бібліотеці та по клубах сіл.

У Великих Сорочинцях на Миргородщині районний будинок культури також стоїть зачинений. На реконструкцію приміщення дали менше 70% запланованих коштів.

Спромоглися укріпити тріснуту стіну й колони

— У нас працювала фірма "ОніксБуд" із Полтави. Вони молодці. Під кінець позаминулого року з бюджету виділили гроші. За два місяці будівельники зробили зовнішнє опорядження, перекрили дах, підвели комунікації, — розповідає сільський голова Юрій Донченко. — Залишилися внутрішні роботи. Відсутність будинку культури — велика проблема для громади. Село велике. Зібратися людям на сходку і то ніде. Навіть виборчу дільницю змушені були влаштувати в напіврозваленій хаті.

Зараз ви читаєте новину «Зібратися людям на сходку і то ніде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі