четвер, 08 липня 2010 18:37

Замість хабара дали папірці

Голову Водянобалківської сільради Диканського району 49-річного Олександра Радька підозрюють у взятті хабара 50 тис. грн.

Хабар той хотів отримати від 33-річного жителя Одещини. В управлінні з боротьби з економічною злочинністю Полтавської області говорять, ці гроші чоловік буцімто мав заплатити за згоду депутатів продати сільський клуб із прилеглою територією.

— Це все неправда, — заперечує дружина сільського голови Галина Радько, 46 років. — Його підставили, і ми в суді це доведемо. Зробив це Петро Науменко. Він насправді з Полтави, а не з Одеської області.

Депутати погодилися продати клуб, але без дозволу його розбирати. Тиску на них не було — про це депутати розповіли міліції.

— Оцінили клуб у 25 тисяч гривень. Який тоді сенс у хабарі 50 тисяч? — продовжує Галина Радько. — Це не чоловік требував гроші, а Науменко його цілий день видзвонював. Хотів, аби приїхав у Полтаву та привіз йому рішення сесії.

Сільський голова прибув до обласного центру близько 17.00.

— Петрові дали "куклу" — згори 500 та знизу 500 гривень. Усередині прості папірці, — говорить дружина. — Він відкинув ті гроші. І слідчий, і прокурор уже були там. Комусь він заважав або хтось мітить на його місце. Науменко вже клуб і не купує.

Олександр Радько у слідчому ізоляторі. Суд призначили на 20 липня.

Зараз ви читаєте новину «Замість хабара дали папірці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі