понеділок, 28 травня 2012 00:45

За рік підприємство виготовляє до 15 вертольотів

Автор: фото: Сергій Дзех
 

У середу, 16 травня, лідер партії "Україна — Вперед!" Наталія Королевська розглядає двомісний вертоліт АК1-3 у конструкторському бюро "Аерокоптер" на вул. Харчовиків, 27 у Полтаві. Політик відвідала підприємство під час візиту до міста, де презентувала нову економічну програму.

— Ми одне з небагатьох підприємств країни, де повністю замкнутий цикл виробництва. Самі виготовляємо деталі до вертольотів і збираємо нові апарати, — каже 36-річний Олександр Берзін з "Аерокоптера". — Частину вертольотів продаємо за кордон. Там вони визнані одними з кращих у своєму класі. Використовують їх рятувальники, поліція, лісний патруль. Багато людей купують вертоліт для особистих потреб.

За рік підприємство виготовляє до 15 вертольотів. Держзамовлення на них немає.

Наталія Королевська говорить, підприємство працюватиме в однакових умовах з державними компаніями літакобудування.

— Це нонсенс, коли компанія, яка дає робочі місця і виготовляє з нуля якісний продукт, залишається без стимулів і перспективи, — зауважує Наталія Юріївна. — Ми доб'ємося, щоб подібні підприємства внесли в державний реєстр. Вони мають право на ті ж пільги, які зараз є у великих державних компаніях. Збільшимо кількість держзамовлень. Хочемо, щоб український бюджет купував вертольоти українського виробництва, а не підтримував економіку інших країн.

Зараз ви читаєте новину «За рік підприємство виготовляє до 15 вертольотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі