понеділок, 15 квітня 2013 00:15

У дитсадок записуватимуть по інтернету

У Кобеляках запроваджують новий метод прийому дітей в садок. Тепер дошкільнят записуватимуть в електронну чергу.

— Часто батьки записують дитину в заклад одразу після народження. Коли настає час іти в садок — виявляється, немає місця. Працівники махлюють. Зі списку викреслюють, а вписують іншого, хто звернувся пізніше, — говорить мер Кобеляк Олександр Ісип. — Через електронну чергу діти потраплятимуть до закладу автоматично. Це буде чесно.

Електронний список дітей вивісять на офіційному сайті міської влади. Чиновники закуплять в дитячі садки комп'ютери та проведуть інтернет.

— В онлайн-черзі батьки зможуть побачити, котра дитина в списку, через який час може потрапити в садок, в яку групу, скільки там дітей, — продовжує мер.

У Кобеляках два дитячі дошкільні заклади — "Золотий півник" та "Світлячок". У першому виховують близько 300 дітей, у другому вдвічі менше. Працівники говорять, групи переповнені й сформовані на рік наперед. З наступного року в міські дитсадки не братимуть дітей з району, бо не вистачає місць.

— Всього маємо 15 вихованців з району. Ці діти ще доходять, нових уже не прийматимемо, — говорить завідувачка "Золотого півника" Любов Старостіна.

Зараз ви читаєте новину «У дитсадок записуватимуть по інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі