понеділок, 23 січня 2012 05:00

"Учора оштрафували жек №5 у Полтаві на 32 тисячі гривень"

Автор: Фото: Ірина РЕРІХ
  Володимир Оніщенко: ”Міськвиконком не визнає ”Полтаватеплоенерго”. Гроші за їх послуги лишаються в жеках”.
Володимир Оніщенко: ”Міськвиконком не визнає ”Полтаватеплоенерго”. Гроші за їх послуги лишаються в жеках”.

— Торік порушили багато резонансних справ. Наприклад, довели хибні дії Полтавської міськради і змусили знизити ціну на проїзд у маршрутках з 2 гривень до 1,75, — каже 53-річний Володимир Оніщенко, голова Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету.

— Учора оштрафували жек №5 у Полтаві на 32 тисячі гривень. Мешканці будинку по вулиці Маршала Бірюзова, 92 багато років живуть без лічильників обліку електроенергії. За світло платять у жек, той виставляє ціну залежно від площі житла. Тепер зобов'язали комунальників за два місяці поставити лічильники. На весь будинок треба купити їх на 14 тисяч гривень. Зі встановленням і документацією виходить максимум до 20 тисяч гривень. Штраф більший, ніж уся робота. А надходження у жек без лічильників за рік були 3 мільйони 750 тисяч гривень.

Маємо ще проблему. У Полтаві немає суб'єкта господарювання, який надає послуги теплопостачання і підігріву теплої води. Уперше в обласному центрі понад рік міськвиконком не визнає таким суб'єктом "Полтаватеплоенерго". Усі гроші за їхні послуги залишаються в жеках.

Чи законно збільшили квартплату в місті?

— Ні. Нові тарифи економічно не обґрунтовані. Як одна і та сама послуга в межах одного жеку може коштувати 25,7, або 10,6, або 6,6 копійки? Міськвиконком не дав нам жодних пояснень і документів. Отримали від них лист, датований 30 грудня, що досі діють тарифи, затверджені 2008 року. Хоча 28 грудня установили нові.

Мер не раз говорив про скорочення всіх жеків міста, аби замість них працювала єдина "Управлінська житлова компанія". Чого очікувати полтавцям від такої новації?

— Єдина управлінська компанія для населення означає неякісні послуги і підняття тарифів. Людей позбавлять вибору. У будівлях, де квартири приватизовані, варто створювати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків і замовляти послуги у приватних організаціях. У Кременчуці працюють дві управлінські компанії. Мешканці вибирають, де обслуговуватися.

Ходять чутки, що в обласному центрі зросте вартість проїзду в тролейбусах.

— Міська влада зверталася до нас разів зо три. Хотіли за проїзд у тролейбусах брати 1,5 гривні. Як подорожчають тролейбуси, маршрутки автоматично піднімуть розцінки до 2 гривень. У листі до нас чиновники написали, що Міністерства транспорту і економіки погодили такі тарифи. Не знаю, що направляли у міністерства. Нам пакета документів досі не дали.

Зараз ви читаєте новину «"Учора оштрафували жек №5 у Полтаві на 32 тисячі гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі