четвер, 16 грудня 2010 17:37

У супермаркетах найчастіше крадуть шоколадки

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Крадіжки в супермаркетах поступово перетворюються на хобі чи специфічний вид спорту. Опитавши представників кількох супермаркетів Полтави, "Газета по-українськи" склала список найпопулярніших товарів серед грабіжників.

Вік крадіїв — від 9 до 80 років. Щоб не платити за товар, кидають його у каптури курток, штани, взуття. Підв'язують себе мотузками, пришивають глибокі кишені. Якщо це харчі, з'їдають просто в магазині. Серед крадіїв переважають пенсіонери та чоловіки середнього віку. Пійманих "на гарячому" фотографують, знімки вивішують на дошці в кімнаті охорони.

1. Найчастіше крадуть шоколад, причому лише дорогі плитки по 10–12 грн. Цуплять усі — від дітей до пенсіонерів. Ховають у внутрішні кишені одягу та рукави.

2. Ковбасу сирокопчену та салямі найвищого ґатунку від 60 до 80 грн крадуть спекулянти, бідні та бомжі. Запихають у рукава та штани. Перші потім продають її з рук на ринках. В одному з супермаркетів бомж заховав під одяг чотири палки ковбаси. Вирішив узяти ще й коньяк. Коли потягнувся за пляшкою на прилавку, з-під поли куртки випала ковбаса. Тримаючи спиртне однією рукою, намагався підняти ковбасу. У той час із рукава випала ще палка. Охоронці кілька хвилин спостерігали за марними спробами сховати награбоване, а потім вивели невдачливого злодія з магазину.

3. Масло "Селянське" фасоване по 27 грн виносять, в основному, малозабезпечені та пенсіонери. Виправдовуються економічною кризою та безробіттям.

4. Сирки плавлені та глазуровані за 5–7 грн крадуть діти 10–12 років і жінки від 50. Часто їдять їх на місці, а обгортки викидають між полиць.

5. На рибні консерви за 8–16 грн охочі пенсіонери.

6. 25-грамові пакетики розчинної кави від 1,2 грн легко ховають у кишені й виносять.

7. Півлітрові пляшки коньяку по 67–80 грн і горілки за 39–53 грн тягнуть алкоголіки та бомжі. Зазвичай крадуть зухвало. Ховають у рукава, під одяг і штани.

8. Жуйки та шоколадні батончики за 4–6 грн цуплять усі вікові категорії. Сховати такий товар найлегше в кишені, халявах взуття, одворотах рукавів.

9. Зубну пасту від 26 до 31 грн найчастіше крадуть жінки. Розкривають упаковку і ховають товар в одяг.

10. Прокладки і презервативи умудряються виносити поштучно жінки за 40 і молодь 20–25 років. Розривають упаковки та напихають у кишені й сумки.

Зараз ви читаєте новину «У супермаркетах найчастіше крадуть шоколадки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі