четвер, 04 червня 2009 17:20

У Харкові одяг продають втричі дешевше

Через кризу дедалі більше людей економлять на купівлі одягу або ж шукають його за дешевшими цінами.

— Минулого тижня їздила до доньки-студентки в Харків. Була на ринку "Барабашово". Купила собі костюм за 100 гривень. Побачила такий же на ринку в Миргороді за 290, — розповідає миргородчанка Юлія Харченко.

Підприємці місцевого ринку беруть товар оптом у Одесі, Харкові, Хмельницькому. Продають удвічі-втричі дорожче, ніж закупили. Хоча покупців запевняють, що "наварили" всього 30%.

— Я товар вожу із Хмельницького. На "Барабашово" він менш якісний, китайського виробництва. Мій із Турції, Польщі, частково із Китаю. Щоб привезти товар, витрачаю 250 гривень, — розповідає підприємець Віра Костянтинівна, 50 років. Вона торгує з контейнера на миргородському ринку дитячим одягом. — Візьмімо весняний сезон. Дівчачий костюмчик беру по 20 гривень. Продаю по 25–27. Дохід маю за рахунок товарообороту.

Поряд косметикою і парфумами торгує 41-річний Олександр Продан. 50% товару йому привозять фірми з Полтави, Харкова, Лубен. Решту доставляє сам із ринків Одеси та Харкова. Пінку для гоління "Нівеа" бере по 28 грн, а перепродує по 35. На лакові "Веллафлекс" робить націнку 6 грн і продає за 26.

Кілька років тому між миргородськими риночниками і підприємцями з Одещини виник конфлікт через ціни, бо заїжджі продавали товар уполовину дешевше. Ціни зрівняли. У Пирятині місцеві базарники взагалі не впускали в приміщення кінотеатру "Родина" продавців дешевого товару, де ті хотіли влаштувати ярмарок-розпродаж.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові одяг продають втричі дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі