четвер, 18 березня 2010 16:24

Список претендентів на губернаторське крісло скоротився

Після призначення нового складу уряду відпали дві потенційні кандидатури на голову Полтавської облдержадміністрації. 49-річний Олександр Попов став міністром житлово-комунального господарства. На цій посаді він був у другому уряді Віктора Януковича. Серед посад, які обіймав, — мер Комсомольська, нардеп-"регіонал", керівник обласного штабу новообраного президента.

Також прогнозували, що Полтавщину очолить нардеп-"регіонал", почесний президент Професійної футбольної ліги Равіль Сафіулін, 55 років. Але його призначили міністром у справах сім"ї, молоді та спорту. Дружина Сафіуліна родом із Шишак.

Тепер на крісло голови ОДА претендує 52-річний Олександр Удовіченко. Він голова облради, керівник обласного осередку Партії регіонів. Керував областю за президента Кучми. Перевагою Удовіченка називають те, що він знає роботу губернатора зсередини, почне відразу працювати і йому не потрібно буде вникати в суть справи кілька місяців. Його вважають гарним господарником. Також "плюс" — до команди Удовіченка входять переважно досвідчені апаратники. Це одночасно і його "мінус". Переважно це вихідці з комсомолу, команда "колишніх". Від них не слід чекати якихось кардинальних змін, бо вони консерватори.

Щоб обласна влада була повністю підпорядкована Партії регіонів, Удовіченка можуть зоставити в облраді. А губернатором призначать нардепа-"регіонала" 40-річного Олексія Лелюка. Колись він очолював "Полтавагаз".

Також керувати Полтавщиною можуть прислати когось, хто ніяк не пов"язаний з областю.

Зараз губернатор 56-річний Валерій Асадчев. Він також пророкує заміну голів усіх райдержадміністрацій.

Зараз ви читаєте новину «Список претендентів на губернаторське крісло скоротився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі