понеділок, 16 липня 2012 06:45

Розібраний перехід не відновлюватимуть

Автор: Фото: Микола МАРЧЕНКО
  Жителі  Миргорода переходять залізничну колію. На цьому місці був пішохідний перехід, який розібрали
Жителі Миргорода переходять залізничну колію. На цьому місці був пішохідний перехід, який розібрали

У Миргороді демонтували перехід через залізничні колії. Він з'єднував мікрорайон Авіамістечко з рештою міста. У мікрорайоні живуть майже п'ять тисяч мешканців. Кажуть, обабіч залізничної колії поставлять металевий паркан. Хочуть пустити швидкісний експрес.

Біля розібраного переходу з обох боків колії на металевих стовпах великі оголошення: "Увага! Рух прискорених поїздів! 160 км/год. Будьте обережні!". Більшість людей, щоб дістатися на роботу чи з роботи, переходять просто через залізничні рейки. Найбільше потерпають жінки з дитячими візками та велосипедисти.

— Доньці 4 місяці. Часто хворіє. Раніше не знала лиха з дорогою. В коляску — й у поліклініку. А зараз коляску доки через колії перетягнеш, — каже 24-річна Любов Харченко. — А дитину як попотрясе, зайдеться плачем, то й не успокоїш. Можна ж було зробити тут спочатку підземний перехід, а тоді вже розбирати надземний.

До колій чоловік підкочує скутер. Пробує перетягнути через рейки. З першої спроби це не вдається.

— Працюю в центрі міста. Через колії за день перебираюся мінімум чотири рази. Об'їзд через міст далеко. Та й дорога там перевантажена транспортом. Мучуся. Надіюсь, може, зроблять тут перехід. Хай навіть буде регульований зі шлагбаумом, — говорить Олександр Цоколенко, 26 років.

— На цій стороні й елеватор, і арматурний завод, і фабрика "Калинка". Це ж промислова зона. Тому в цей мікрорайон кожен день через рейки мусять проходити сотні людей, — додає Євген Ходько, 62 роки.

Миргородська міська рада звернулася з листом в управління Південної залізниці з проханням організувати для мешканців регульований чи підземний перехід.

— Розуміємо, що це зручний перехід для людей. Була переписка з місцевою владою. Створили комісію, — пояснює головний інженер Південної залізниці Олександр Ляшенко, 53 роки. — Але прийнято рішення, що там перехід не може бути. Він становить небезпеку для мешканців.

Зараз люди можуть використовувати автомобільний переїзд через колії за 1,5 км на околиці міста в районі заводу мінеральних вод. Можна перетинати шлях залізничним мостом за 300 м, але там інтенсивний автомобільний рух. Також є перехід біля залізничного вокзалу. Це східці, які незручно долати велосипедистам.

Зараз ви читаєте новину «Розібраний перехід не відновлюватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі