четвер, 14 серпня 2008 17:23

Почався суд над Леонідом Нефедовичем

Автор: фото: Дмитро БАБЕЦЬ
  Леоніда Нефедовича під міліцейським конвоєм заводять до будівлі Автозаводського районного суду в Кременчуці. У слідчому ізоляторі його утримують четвертий місяць. У залі суду Нефедович заборонив себе фотографувати
Леоніда Нефедовича під міліцейським конвоєм заводять до будівлі Автозаводського районного суду в Кременчуці. У слідчому ізоляторі його утримують четвертий місяць. У залі суду Нефедович заборонив себе фотографувати

7 серпня в Автозаводському районному суді Кременчука відбувся попередній розгляд справи щодо аварії, в якій загинули 30-річний Юрій та 25-річна Аліна Сохіни та їхній товариш 30-річний Євген Бринов. Чотири місяці тому автомобіль "Порш Каєн", за кермом якого був кременчужанин 33-річний Леонід Нефедович, розірвав тіла людей на частини.

4 липня обласна міліція завершила слідство. Справу передали до суду. Обвинувачуваного Леоніда Нефедовича, директора торгового дому "Тульчинка", весь цей час тримали в Полтаві у слідчому ізоляторі. На попередній розгляд справи його привезли під охороною. Міліція одразу проводить Нефедовича до зали суду, заводять за ґрати.

Попереднє судове засідання — відкрите. На ньому дозволили бути журналістам. Родичів загиблих у залі суду немає. Є лише адвокат Сохіних. Суддя Тамара Сировєтнік спочатку дозволяє журналістам зайти до зали суду з відеокамерами та фотоапаратами.

— Кімната невелика. Тому попросила, щоб проводили зйомку з одного місця, — пояснює суддя.

Обвинувачуваний Леонід Нефедович забороняє себе знімати та фотографувати. Після цього операторів та фотографів просять вийти. На слухання справи прийшла дружина Нефедовича. Вона на останньому місяці вагітності.

Слідчі двічі перевіряли, чи був Нефедович за кермом п"яний, проводили експертизу автомобіля в сервісному центрі в Дніпропетровську. У крові Нефедовича алкоголю не виявили.

— У медичному протоколі з місця аварії було записано про запах алкоголю з рота водія, почервоніння шкіри, — каже начальник відділу розслідування ДТП слідчого управління обласної міліції 31-річний Олександр Скороход.

Автівку, на якій було скоєно ДТП, місяць перевіряли в Дніпропетровську. Роздруківку обстеження переслали до Німеччини. Звідти повідомили, що автомобіль їхав зі швидкістю трохи більшою за 20 км/год. Він був справний.

У обласній міліції кажуть, цю інформацію до уваги під час проведення слідства не брали. Ушкодження потерпілих свідчать про те, що автомобіль їхав зі значно більшою швидкістю.

— Усе можна робити, якщо є гроші, — обурюється чоловік сестри Юрія Сохіна 40-річний Юрій Кирпа. — За їхньою версією: водій тверезий, їхав 20 кілометрів за годину, а це вони побігли йому назустріч. Це ж абсурд.

Родини загиблих про попередній розгляд справи не повідомили.

— Випадково побачили в новинах на центральному телеканалі, що суд слухав нашу справу, — говорить мати Євгена — Ольга Бринова.

Каже, на наступне засідання суду вони адвоката не найматимуть.

— За ці місяці змінили трьох адвокатів, — продовжує Ольга Бринова. — Вони такі гроші беруть, такі відсотки малюють. Якщо наймемо четвертого — можна без штанів лишитися. Ми сіли з чоловіком та подумали, а кого нам захищати. У нас дитину вбили. На наступний суд підемо тільки удвох. Напевно, на суді нас не хочуть бачити — тому й не запрошують.

Родину загиблих Сохіних на суді представляв адвокат. Вони обурені тим, що слідство визнало, що Нефедович не був п"яним та їхав зі швидкістю 20 км/год.

— Якщо й далі таке говоритимуть — вимагатимемо відводу судді, — каже родич Юрій Кирпа.

Нефедовича в суді захищає місцевий адвокат Григорій Сніжко.

Чи пропонувала гроші родинам загиблих сторона Нефедовича невідомо. Вони відмовляються про це говорити.

— Про компенсацію будемо розмовляти з адвокатом підсудного, — говорить Кирпа. — Хочеться подивитися йому в очі.

— Це не обговорюється. У мене забрали дитину. Яка може бути компенсація, — бідкається матір Євгена Бринова.

У загиблих Ігоря та Аліни Сохіних залишився 4-річний син Костянтин. У Євгена Бринова — 5-річна донька Ольга.

На попередньому розгляді справи підсудного, потерпілих та свідків не опитували. Перше судове засідання призначили на 29 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Почався суд над Леонідом Нефедовичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі