четвер, 27 березня 2008 18:08

Почали зносити недобудований диспансер

Цього року в Полтаві планують розпочати будівництво стаціонару протитуберкульозного диспансеру по вулиці Шилівській у районі автовокзалу. Для цього зносять недобудоване приміщення. Два його поверхи звели 15 років тому.

— Відтоді тут усе кисне й мокне, — каже завідувач диспансерного відділення обласного тубдиспансеру Михайло Ільченко. — Коли його знесуть, на цьому місці збудують 9-поверхове приміщення. Якщо будуть гроші, роботи закінчать за сезон. Уперше в Україні буде проект для лікування хворих в окремих боксах.

Нинішній диспансер розрахований на 310 ліжок.

— Ліжок не вистачає, хворих із Полтави відправляють у тублікарні Опішні Зіньківського, Веприка Гадяцького районів, у санаторії Гадяча й Великих Сорочинців на Миргородщині, — каже головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Володимир Печериця.

Нині шість відділень тубдиспансеру розкидані по Полтаві. Їх планують перенести до стаціонарного комплексу.

— Це дозволить забрати всі приміщення з центральної частини міста, сконцентрувати хворих в одному місці, — продовжує Печериця.

На будівництво потрібно понад 100 млн грн. Гроші виділятимуть з обласного бюджету та держсубвенції.

Зараз ви читаєте новину «Почали зносити недобудований диспансер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі