четвер, 19 лютого 2009 19:55

Підлітки стали купувати вдвічі менше презервативів

Презервативи та контрацептиви подорожчали в аптеках удвічі.

— Брав "Дюрекси" по 9 гривень. Місяць не купував, а тут зайшов у аптеку — й очі на лоба полізли. Тепер три штуки коштують 17 гривень. Мабуть, треба воздержуватися або знайти постійну дівчину. Хоча протизачаточні таблетки тоже стоять нєхіло. Будемо розмножатися, як кролики, — сміється 19-річний Олег із Полтави.

В аптеках ще восени упаковка з трьох презервативів коштувала 6–8 грн. Зараз — 17–25. Економ-упаковку з 12 штук продавали по 20–30 грн., тепер — 70–90.

— Дорослі як купували, так і купують. А підлітки та студенти стали брати вдвічі менше, — говорить провізор-фармацевт аптеки фірми "Юнсон" Оксана Дереженець. — Гормональні протизаплідні таблетки, бебі-тести теж подорожчали на 20–50 процентів.

— Результати ми побачимо у квітні-травні. Через подорожчання презервативів та лікарських препаратів можуть поширитися захворювання, що передаються статевим шляхом. І найстрашніше — під загрозою профілактика СНІДу, — говорить Ігор Пирогов із обласного управління охорони здоров"я. — Цього року в обласному бюджеті закладено 300 тисяч гривень на закупівлю контрацептивів. Їх мають безкоштовно роздавати молоді. На всіх не вистачить, але на 35–40 процентів можемо забезпечити.

Зараз ви читаєте новину «Підлітки стали купувати вдвічі менше презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі