четвер, 11 грудня 2008 14:29

Новини коротко

Понад 150 працівників товариства ім. Духова села Тепле Гадяцького району протестують проти продажу майна та приміщень підприємства новим господарям через борги колишнього керівника Івана Огризька. 2006 року його умовно засудили. У райдержадміністрації пояснюють, що господарство не має оформленого договору на оренду землі. А нові господарі обіцяють залишити всіх працівників.



У багатоповерхівці по вул. Данила Апостола, 4, у місті Миргород підприємець Сидоренко самовільно переробив систему водопостачання й заблокував подачу тепла до інших квартир будинку. У помешканнях було +10...+15°С. Спеціалісти головної житлово-експлуатаційної дільниці полагодили систему.



6 грудня згорів магазин золота "Рубін" неподалік автовокзалу в місті Миргород. Збереглася лише одна із чотирьох вітрин. Місцеві припускають, що могло замкнути електропроводку на ялинковій гірлянді. Її вивісили над баром та гральним закладом поряд із крамницею.



Інститут прикладної астрономії Російської академії наук присвоїв ім"я Крат малій планеті Сонячної системи. У Міжнародному каталозі вона зареєстрована під номером 3036. Назвали на честь Володимира Крата. Він родом із Гадяцького району, був членом-кореспондентом Академії наук СРСР, ініціатором і активним учасником створення першої радянської обсерваторії на стратостаті. Основні його дослідження присвячені сонячній фізиці та хромосферним структурам, подвійним зіркам, космогонії. Планета має майже 39 км у діаметрі, віддалена від Сонця на 481 млн км, від Землі — на 331 млн км.



Михайлівську церкву Київського патріархату відкрили 29 листопада неподалік залізничного вокзалу в Гадячі. Її назвали на честь Святого Михаїла — покровителя міста. Храм звели у формі хреста із дерев"яних колод, без жодного цвяха. У ньому можуть розміститися 250 парафіян.

Зараз ви читаєте новину «Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі