пʼятниця, 01 червня 2007 07:03

На ягодах Тетяна Кононко заробила п"ять тисяч гривень

 

На Центральному ринку обласного центру з"явилася полуниця з Полтавщини. До того люди з середини травня завозили її з райцентру Царичанка Дніпропетровської області та інших регіонів України.

30-річна Наталія з села Ковалівка Полтавського району почала продавати полуницю з середи. Кілограм коштує 15 грн.

— Це рання домашня клубніка, — показує на відро з ягодами. — Скоро почне поспівати і сортова. Вирощуємо п"ять років. У мене є "Лорд" і "Гігантела". Буде дешевша на руб-два, бо її мало. Вона, як яблуко, велика.

35-річна Юлія Петренко привезла полуницю з Царичанки. Їздить сюди через день-два. Полуницею вдома засадила 15 соток. За день продає 300–400 кг сортів "Русанівка" по 10–12 грн і "Олвія" — по 16 грн.

— "Олвія" дорога, бо я в тому році корінець брала по п"ять гривень. Поливаєм каждий день. Скоро поспіватиме сортова "Зєнга-Занга". Та вона буде мілка, бо примерзла.

Юлія каже, що полуниця не любить сильних дощів і засухи. До середини липня, доки достигатиме, її слід регулярно прополювати й поливати.

15 грн просить за ранню полуницю 38-річна Тетяна Кононко з села Бочанівка Полтавського району. У неї під ягодами трохи менше сотки городу. У середу перші 6 кг продала за півгодини.

— На клубніці можна багато заробити. Торік за червень заробила п"ять тисяч гривень. У цьому році хуже, бо вона росла всю зіму, було тепло. А в квітні перші три квітки змерзли і ягоди не зав"язалися. Та й у тому році було три сотки, а тепер менше однієї. Була оця рання і "Гігантела". Та вона виродилася.

Через посуху полуниця погано росте.

— Зараз кожен день поливаємо, а як температура 25 градусів, то через день. Краще це робити звечора. У нас є спеціальна поливна система, чоловік Василь зробив.

На городі Тетяні допомагає 18-річна донька Ірина.

— До кінця червня полуницю продаватимемо, а потім підуть огірки, помідори, — каже жінка.

Зараз ви читаєте новину «На ягодах Тетяна Кононко заробила п"ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі