понеділок, 07 січня 2013 07:15

На уроках сидять із мішками солі на голові

Трійка шкіл області, де використовують нові методи для покращення та збереження здоров'я учнів.

Школа №12 у Кременчуку. Єдина в області має реабілітаційний центр з кабінетом лікувальної фізичної культури. Одночасно в ньому можуть навчатися 27 дітей. Тричі на тиждень там проводять уроки для хворих на сколіоз, близькозорість та плоскостопість. У класах, аби діти тримали спини рівно, сидять із мішками солі на голові. На перервах проводять дихальні вправи — надувають повітряні кулі.

Школа №24 у Полтаві. Навчаються за технологією, що допомагає зберігати здоров'я. Якщо учень втомлюється сидіти, може продовжити займатися, стоячи біля парти-конторки. На стелях ліпленням викладені кола, вісімки, хрести, інші узори. Діти дивляться на них, виконують вправи для очей. На матраці з пластикових пляшок роблять вправи для виправлення спини. Першокласники пишуть олівцями, а старші — чорнильними ручками. Так зменшують навантаження на руки.

Школа №9 у Миргороді. Торік отримала статус "Школа сприяння здоров'ю". Щоранку в ній проводять загальні зарядки для учнів. Для молодших школярів закупили парти-конторки. Діти на уроках по 15 хв. займаються стоячи. Це стимулює зріст дітей, вони більше рухаються. Для кожного учня завели картки показників фізичного розвитку. В них записують вагу, пульс, затримку дихання, відстань між плечима дитини. Лікарі дають індивідуальні поради, як берегти здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «На уроках сидять із мішками солі на голові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі