четвер, 22 липня 2010 18:00

На необладнаних пляжах найбільше потопельників

На Семенівщині цього літа вже 4 потопельники. Місцеві нарікають, що це через відсутність обладнаних пляжів. Сільські ради коштів на облаштування цих територій не мають.

— Із 19 місць, що стоять на обліку санепідемстанції, лише два придатні для купання, — говорить 60-річна Валентина Антонова, головний санітарний лікар району. — В селі Чаплинка це річка Хорол, і в селі Наріжжя — притока Сули.

Популярним місцем для відпочинку на Семенівщині є річка Хорол поблизу села Тройняки. Тут у спеку купаються люди з чотирьох сусідніх сіл. Пляж не обладнаний. Глибина у певних місцях сягає 6 м. Коли відкривають шлюзи, з"являється течія. Часто тут тонуть люди. На пляжі стоїть зруйнована водокачка. На її стіні напис: "Купатися заборонено!". Відпочивальники не зважають.

— Купаємося обережно, бо знаємо, що можна легко заплутатися у водорості та втонути, — розповідає Галина Олександрівна, 51 рік. — Чула, постійні відвідувачі пляжу хочуть зібрати гроші й привезти із машину піску за 300 гривень. Обов"язково зроблю внесок.

Сільський голова 48-річний Сергій Сирота шукає підприємців, які дали б кошти на пляж. Потрібно до 15 тис. грн.

Від початку року в області втопилася 51 людина, з них шестеро — діти.

Зараз ви читаєте новину «На необладнаних пляжах найбільше потопельників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі