понеділок, 16 січня 2012 06:00

На дерева намотали 16 кілометрів гірлянд

"Цієї зими понавішували стільки ілюмінації, аж страшно. Йдеш вулицею — дерева обмотані світяться, на кожній гілці лампочки. Воно мов і гарно, та трохи лячно. Раптом загориться щось. Та й дороге, мабуть, задоволення. У нас ліхтарів на деяких вулицях бракує, зато весь центр у лампочках. У скільки обійдеться місту таке задоволення? Чи довго висітимуть на вулицях гірлянди?"

Валентин Захаренко, 55 років, м. Полтава

Перед зимовими святами комунальне підприємство Полтави "Міськсвітло" придбало близька 10 км вуличних гірлянд. На прикраси витратили 400 тис. грн. Із бюджету виділили 56 тис., решта — спонсорські кошти.

— Старої ілюмінації лишилися 5-6 кілометрів. Спрацьована вже. Її трохи відновили, вирішили більше прикрасити місто, тому докупили нову. Всього на деревах намотано близько 16 кілометрів гірлянд, — розповідає Юрій Міщенко, головний інженер "Міськсвітла". — Біля театру Гоголя і магазину "Панорама" висять ілюмінації "Падаючий сніг". Їх вважають новинками серед вуличних прикрас. Гірлянди не бояться дощів, перепаду температур. Працюватимуть три-п'ять років. Старої ілюмінації не викидаємо, вона в постійному обіході. Частину лишили на підміну, решту відновимо згодом. Ремонт старої гірлянди обходиться у третину вартості нової.

Ілюмінацією традиційно прикрасили центральні вулиці міста. За святкові дні напалять електроенергії щонайменше на 1,5 тис. грн. Працюватимуть до 19 січня.

Зараз ви читаєте новину «На дерева намотали 16 кілометрів гірлянд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі