четвер, 26 червня 2008 18:40

Григорій Верхольот підпалив сусідського собаку Тузика

Автор: фото: Любов ПОНОМАРЕНКО
  Гребінківчани Микола Онищенко та Роман Жовноватюк. Хлопці намагалися врятувати собаку, якого підпалив Григорій Верхольот. Від опіків Тузик здох за два дні
Гребінківчани Микола Онищенко та Роман Жовноватюк. Хлопці намагалися врятувати собаку, якого підпалив Григорій Верхольот. Від опіків Тузик здох за два дні

Григорій Верхольот, 69 років, із райцентру Гребінка облив бензином сусідського собаку та підпалив. Чоловік пояснює: зробив так, бо пес його двічі вкусив. Палаючого собаку загасили місцеві школярі — восьмикласник Микола Онищенко, 13 років, та десятикласник Роман Жовновотюк, 15 років. За вбивство тварини Верхольота можуть позбавити волі на півроку. За кілька тижнів відбудеться суд.

Випадок трапився на вул. Калініна в Гребінці. Обидва школярі переказують, вони сиділи у дворі на лавочці. Почули від сараїв запах диму та голосне собаче скавучання. Пішли туди та побачили, що там на прив"язі горить сусідський пес Тузик. Горіла собача будка та шерсть на тварині. Біля одного із сараїв хлопці знайшли пляшки з водою. Облили собаку та загасили будку.

Жителі сусідніх будинків розповіли, що бачили, як собаку підпалив Григорій Верхольот. Він облив тварину бензином і кинув на неї сірника.

— Із виду був нормальний чоловік, ми з ним віталися, — стенає плечима Коля Онищенко. — Не можу повірити, що він таке зробив.

Після підпалу собаки Верхольот поїхав із міста. Його дружина 63-річна Ніна говорить, чоловік гостює в сестри.

— Тузик торік і цього року кілька разів відривався та кусав Григорія, — пояснює вчинок чоловіка. — Навіть прийшлося йти в санстанцію, щоб визначили, чи собака не сказився.

Останній раз, коли Тузик укусив Верхольота, він відніс його до будки та накинув на тварину ошийник. Пес знову схопився й кинувся на нього. Верхольот підпалив пса. Пояснив дружині — не витримали нерви. Жінка каже, як Тузик укусив Григорія, бачила тільки хазяйка собаки 52-річна Лілія Войлова.

Після підпалу пес був лисий, весь у ранах та опіках. Тварина прожила лише два дні. Войлова звернулася із заявою до міліції та до суду. За кілька тижнів повинно відбутися слухання. Жінка каже, собака був сумирний. Нікого не кусав. Вона хоче, аби Верхольот відповів за свій учинок.

За жорстоке поводження з твариною чоловіка можуть змусити сплатити штраф 850 грн або ув"язнити на півроку.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Верхольот підпалив сусідського собаку Тузика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі