понеділок, 13 серпня 2012 06:45

Електронасоси не можна розміщувати в місцях купання

— У річці Коломак під кладкою один місцевий кинув електричний насос для перекачування води й поливає свій город. Коли купаєшся, чути, як гуде. Боюся, може вдарити струмом.

Анна, 22 роки

— Електронасоси можуть пропускати струм, особливо коли під час установки їх не заземлили, — говорить 60-річний Володимир Фомічов, начальник Полтавського обласного управління водних ресурсів. — У місцях купання їх розміщувати заборонено.

У територіальному управлінні Держгірпромнагляду Полтавської області повідомляють, дозволи на електронасоси видають лише підприємствам та підприємцям, які використовують найману працю.

— Простій людині установку насоса узгоджувати не потрібно. Ніхто з наглядових державних органів його не контролює і заборонити не може, — розповідає 41-річний Сергій Щербак, начальник теруправління. — Маємо білу пляму в законодавстві. Вплинути можуть лише органи місцевого самоврядування. І якщо люди думають, що водяний мотор становить небезпеку для оточуючих, мають самі їм повідомити.

Під час користування водяним електронасосом корпус та кабель повинні бути цілі й розраховані на силу струму і потужність, що вказані в паспортних даних насоса. Не можна користуватися електронасосом, якщо він іржавий.

Зараз ви читаєте новину «Електронасоси не можна розміщувати в місцях купання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі