четвер, 28 серпня 2008 15:44

Чорнила для принтера подають без картриджів

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Продавець-консультант магазину фірми ”Цифрадель” у Полтаві Ярослав Боровинський показує резервуари для безперервної подачі чорнил до принтера ”Кенон”. Така система може працювати без картриджа
Продавець-консультант магазину фірми ”Цифрадель” у Полтаві Ярослав Боровинський показує резервуари для безперервної подачі чорнил до принтера ”Кенон”. Така система може працювати без картриджа

Рік тому в магазині фірми "Цифрадель" по вул. Шевченка в Полтаві з"явилася нова система подавання чорнил до принтера. До нього приєднують резервуари з фарбами зі спеціальним картриджем. Його встановлюють у принтер.

— Чорнила добавляють у посудини, як бензин у бак, — пояснює продавець магазину Ярослав Боровинський. — Таку систему подачі чорнил можна встановлювати до будь-якого струминного принтера типу "епсон" чи "кенон". Тоді звичайний картридж можна просто викинути. Він не потрібен.

Чорнила надходять до друкарської головки принтера безперервно, залежно від їх використання в картриджі. За потреби їх доливають у ємності.

— Це зручно. Не треба щоразу бігти в магазин за картриджем чи постійно лізти у старий, щоб його заправити, — розповідає продавець-консультант Олександр Євтушенко. — Тут у 30 разів більше фарби. І постійно видно, скільки треба долити. Можна завантажити принтер на всю ніч чи навіть тиждень і не переживати, що на якомусь листі фарба скінчиться. Раніше про це можна було дізнатися, лише скориставшись спеціальною програмою.

Із такою системою безперервної подачі чорнил собівартість друку зменшується у 25 разів. Економія чорнил становить 50%.

— Покупець платить не за картриджі, а лише за чорнила. Це в десятки разів дешевше, — веде далі Євтушенко. — І друкарська головка принтера довше служить. При вийманні картриджа на неї щоразу потрапляє повітря. Так  швидко може засохнути. Тоді її слід промивати чи замінювати. А так постійно контактує з чорнилами, що збільшує її ресурс.

Система безперервної подачі чорнил коштує 331,5 грн. Набір із шести фарб — 214,2, із чотирьох — 142,8 грн.

Зараз ви читаєте новину «Чорнила для принтера подають без картриджів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі