четвер, 15 січня 2009 15:54

Батьків під час пожежі врятував трирічний син

Батьків під час пожежі врятував трирічний син

Тетяна Белінська із села Сенча Лохвицького району загинула минулої п"ятниці під час пожежі. 26 січня їй би виповнилося 2 роки.

Пожежа виникла приблизно о 2.00 в одноповерховому будинку, де спали батько, мати і двоє дітей. Глава сімейства Євген Белінський спав у спальні. Дружина Леся з сином Даниїлом і донькою Тетяною — у залі. 3-річний Даниїл прокинувся, коли будинок уже горів. Він закричав і побіг із хати. Мати прокинулася від його крику і побігла доганяти. Коли опинилися надворі, хата вже вся палала. Чоловік вистрибнув через вікно. Коли кинулися за Тетяною, у будинок зайти не змогли.

Пожежники з Лохвиці збили вогонь за півгодини. Повністю ліквідували пожежу о 6.00.

— Будинок старий, з очерету, обмазаного глиною. Такі згорають за 20 хвилин, — зауважує помічник начальника Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій у Полтавській області Світлана Наталенко. — Пожежники приїхали швидко, з Лохвиці до села 15 кілометрів. Але будинок уже весь горів. Як пожежу загасили, знайшли тіло дівчинки. Вона отруїлася чадним газом, не прокинувшись.

Євгена Белінського з опіками обох кистей, спини та грудної клітки відправили в райлікарню. Тепер збираються перевести до Кременчука в опіковий центр, бо не працює ліва рука, обгоріло обличчя.

Попередня причина пожежі — коротке замикання електромережі.

— Жінка замкнулася в собі, ні з ким не спілкується, — каже Наталенко. — Із хлопчиком усе нормально, він ходить у садочок. А чоловік повсякчас повторює: "Якби мені вернули дитину!". У селі кажуть, дуже гарна сім"я.

Чотири роки тому подружжя Белінських пережило подібну пожежу. Тоді згорів ущент будинок, де вони жили з батьками Лесі. У вогні загинув її батько. Узявши позику, молода сім"я купила старий будинок у цьому ж селі. Тепер згорів і він.

— Євген працює слюсарем на Яблунівському промислі "Полтавагазвидобування", — розповідає Сенчанський сільський голова Микола Заліський. — На його роботі й у селі збирають гроші. "Нафтогаз" пообіцяв виділити квартиру. Зараз Леся з сином живе в матері.

Олександра Боцула отруїлася чадним газом

У вівторок у селі Кротівщина Великобагачанського району поховали Олександру Боцулу. Їй було 2,5 роки.

Напередодні ввечері 26-річний батько Сергій Боцула добре натопив плиту дровами і разом із дружиною 23-річною Оленою пішли в центр села у справах. Дитину саму залишили вдома, поклали її спати на дивані.

Від Новоселиці (так звуть у селі куток, де проживають Боцули) до центру села 3,5 км, тобто 30 хв. пішки. Батьки повернулися додому майже опівночі. Дівчинка лежала мертва біля дивана.

— Вона отруїлася чадним газом, — каже начальник райвідділу МНС Сергій Гайворонський, 34 роки. — Слідів опіків на тілі загиблої не виявлено. У хаті також був собака. Він підповз до дверей і через невеличку щілинку вдихав свіже повітря. Тому й залишився живим.

Заслінка в димарі була повністю відкритою. Неполадок у системі опалення не виявили. Причину смерті з"ясовують. Односельці переповідають, над плитою на шнурі сушився дитячий одяг. Якась одежина впала на розжарену чавунну плиту і почала тліти.

Олександра була єдиною дитиною в батьків.

Олександр ПРОГРУЩЕНКО

Зараз ви читаєте новину «Батьків під час пожежі врятував трирічний син». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі