вівторок, 08 грудня 2009 14:40

У Багдаді майже 100 осіб загинуло від серії одночасних вибухів

У Багдаді майже 100 осіб загинуло від серії одночасних вибухів
Щонайменше 94 особи вбито і 120 поранено в результаті серії скоординованих вибухів в столиці Іраку, повідомляє Associated Press.

Чотири вибухи майже одночасно пролунали в центрі Багдаду. За словами експертів, це ясно вказує на те, що терористи здатні здійснювати добре скоординовані атаки на важливі об"єкти в самому центрі країни.

Теракт стався перед тим, як іракські урядовці планували анонсувати дату парламентських виборів 2010 року. Це, як вважають спеціалісти служби безпеки, мало дискредитувати прозахідний уряд прем"єр-міністра Наурі Аль-Малікі.

Три автомобілі з вибухівкою підірвалися поруч з важливими спорудами в центрі Іраку - будівлею Міністерства праці, судовим комплексом біля так званої "Зеленої зони", яку контролюють іракські війська, та новим офісом Міністерства фінансів.

Ще один вибух пролунав на годину раніше, коли самогубець на автомобілі врізався в поліцейський патруль в суннітському районі південного Багдаду. Загинуло троє поліцейських, п"ятеро поранені.

"Який злочин ми скоїли? Діти і жінки були поховані під уламками. Чому вони (іракські солдати) дозволили цій бомбі вибухнути?!", -  сказав місцевий житель Ахмед Джаббар, намагаючись розібрати уламки.

На місцях вибухів зараз працюють рятувальні команди. Вони розбирають уламки за допомогою підйомних кранів, щоб знайти вцілілих.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Багдаді майже 100 осіб загинуло від серії одночасних вибухів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути