пʼятниця, 08 лютого 2008 09:07

У фіналі Кубка Африки зіграють Єгипет та Камерун

У фіналі Кубка Африки зіграють Єгипет та Камерун

На Кубку Африки визначилися обидва фіналісти. Збірна Камеруну з мінімальним рaхунком обіграла команду Гани. Єдиний гол у зустрічі на 70-й хвилині забив Нконг. А на 90-й хвилині червону картку отримав Бікей і тепер змушений буде пропустити фінал.

В іншому півфінальному поєдинку зустрічалися збірні Єгипту та Кот д"Івуару.

У чотирьох зіграних на нинішньому турнірі матчах збірна Кіт д"Івуару перемагала чотири рази з загальним рахунком 13:1. Цей єдиний гол вони пропустили від Беніну в доданий час за рахунку 4:0 на користь "слонів". Проте передматчева статистика все ж таки свідчила на користь єгипетських футболістів. У фінальних турнірах Кубка Африки вони вісім разів перемагали івуарійців, програвши лише раз - у 1990 році, коли Єгипет, який готувався до чемпіонату світу, не відправив до Алжиру ряд провідних футболістів. Остання перемога була здобута "фараонами" у фіналі минулорічного турніру, причому основний час того поєдинку завершився нульовою нічиєю, а у серії пенальті точнішими виявилися господарі - 4:2. Проте, не дивлячись на історію взаємин і ту обставину, що Кіт д"Івуарлише раз ставав переможцем головного турніру Чорного континенту, а єгиптяни захищають п"яте за рахунком звання чемпіонів Африки, перед грою фаворитами, принаймні к букмекерських конторах, вважалися підопічні Жерара Жилі.

Однак єгиптянам вдалося в черговий раз перемогти, причому з розгромним рахунком 4:1. Голами відзначилися Фатхі (13), Закі (62; 67) та Кейта (63). Гол престижу на 90-й хвилині за Кот д"Івуар забив Абу Тріка.

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «У фіналі Кубка Африки зіграють Єгипет та Камерун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути