пʼятниця, 08 лютого 2008 09:07

У фіналі Кубка Африки зіграють Єгипет та Камерун

У фіналі Кубка Африки зіграють Єгипет та Камерун

На Кубку Африки визначилися обидва фіналісти. Збірна Камеруну з мінімальним рaхунком обіграла команду Гани. Єдиний гол у зустрічі на 70-й хвилині забив Нконг. А на 90-й хвилині червону картку отримав Бікей і тепер змушений буде пропустити фінал.

В іншому півфінальному поєдинку зустрічалися збірні Єгипту та Кот д"Івуару.

У чотирьох зіграних на нинішньому турнірі матчах збірна Кіт д"Івуару перемагала чотири рази з загальним рахунком 13:1. Цей єдиний гол вони пропустили від Беніну в доданий час за рахунку 4:0 на користь "слонів". Проте передматчева статистика все ж таки свідчила на користь єгипетських футболістів. У фінальних турнірах Кубка Африки вони вісім разів перемагали івуарійців, програвши лише раз - у 1990 році, коли Єгипет, який готувався до чемпіонату світу, не відправив до Алжиру ряд провідних футболістів. Остання перемога була здобута "фараонами" у фіналі минулорічного турніру, причому основний час того поєдинку завершився нульовою нічиєю, а у серії пенальті точнішими виявилися господарі - 4:2. Проте, не дивлячись на історію взаємин і ту обставину, що Кіт д"Івуарлише раз ставав переможцем головного турніру Чорного континенту, а єгиптяни захищають п"яте за рахунком звання чемпіонів Африки, перед грою фаворитами, принаймні к букмекерських конторах, вважалися підопічні Жерара Жилі.

Однак єгиптянам вдалося в черговий раз перемогти, причому з розгромним рахунком 4:1. Голами відзначилися Фатхі (13), Закі (62; 67) та Кейта (63). Гол престижу на 90-й хвилині за Кот д"Івуар забив Абу Тріка.

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «У фіналі Кубка Африки зіграють Єгипет та Камерун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі