понеділок, 04 лютого 2008 13:07

Гана і Кот-д"Івуар виходять в півфінал: результати 1/4 Кубка Африки

Гана і Кот-д"Івуар виходять в півфінал: результати 1/4 Кубка Африки
На Кубку африканських націй відбулися два чвертьфінальних матчі.

У першому поєдинку зустрічалися збірні Гани і Нігерії.

Рахунок в матчі відкрила Нігерія - Айегбені Якубу реалізував пенальті, який сам і заробив. Коли здавалося, що перший тайм так і закінчиться перемогою підопічних Берті Фогтса, футболістам збірної Гани вдалося зрівняти рахунок - півзахисник лондонського "Челсі" Майкл Ессьєн скористався вмілою подачею з лівого флангу і відправив м"яч до сітки воріт суперника.

У другому таймі ганці залишилися вдесятьох - капітан команди Джон Менса зірвав вихід Осазе Одемвінгіе на побачення з воротарем, внаслідок чого заслужено був видалений з поля. Проте Нігерії не вдалося втілити чисельну перевагу в перевагу гольову - більше того, за вісім хвилин до кінця матчу збірна Гани вийшла вперед. Після прострілу Салі Мунтарі Жуніор Агого ударом з метра приніс своїй команді перемогу.

Гана - Нігерія - 2:1

Голи: Якубу, 35 - пенальті (0:1); Ессьєн, 45 (1:1); Агого, 82 (2:1).

Гана: Кінгстон, Аддо, Менса, Сарпей, Пейнтсіл, Ессьєн, Мунтарі, Аннан, Квінсі (Драман, 74), Гьян (Л.Кінгстон, 63), Агого.

Нігерія: Ежіде, Таіво, Йобо, Шітту, Нванері, Олофінджана, Мікел (Обінья, 85), Етуху (Еромоігбе, 71), Уче, Айегбені, Одемвінгіе.

Видалення: Менса (59).

У другому чвертьфінальному матчі Кубка африканських націй зустрічалися збірні Кот-д"Івуара і Гвінеї.

Рахунок в першому таймі відкрили івуарійці - Абдул Кадер Кейта на 25 хвилині увійшов до штрафного і з гострого кута відправив м"яч в ворота Кемоко Камара. Другого голу довелося чекати майже 50 хвилин - Дідьє Дрогба вразив ворота ефектним ударом з лівого кута штрафного майданчика. Потім настав час Саломона Калу - форвард "Челсі" двічі посилав м"яч в сітку суперників на 73-й і 81-й хвилині. Ну а завершив розгром Гвінеї Бакарі Коне, який вийшов на заміну. За три хвилини до кінця зустрічі форвард івуарійців гарматним ударом з 20 метрів відправив м"яч в "дев"ятку".


Кот-д"Івуар - Гвінея - 5:0

Голи: Кейта, 25; Дрогба, 70; Калу, 73, 81; Коне, 87.

Кот-д"Івуар: Баррі, Бока, Мейте, Ебуе, Ромарік, Туре, Зокора, Кейта (Фае, 73), Діндан, Дрогба (Коне, 73), Калу

Гвінея: Камара, Ба, Діалло, Заятте, Жабі, Камара, Сако, Джонсон (Сома, 71), Мансаре, Бангура, Юла (Сіссе, 60).

Чемпионат.ру
Зараз ви читаєте новину «Гана і Кот-д"Івуар виходять в півфінал: результати 1/4 Кубка Африки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі