вівторок, 26 червня 2012 18:06

Спецтема: Луценко за ґратами

Жоден зі свідків не підтвердив факту скоєння злочину Луценком - захист

Жоден зі свідків не підтвердив факту скоєння злочину Луценком - захист
Олексій Баганець каже, що свідки були корисні у справі Луценка. Фото: ukrgazeta.com

Жоден із допитаних свідків під час судового засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не підтвердив, що колишній голова МВС  вчинив злочин.

Про це біля Печерського суду Києва сказав адвокат Луценка Олексій Баганець.

Він зауважив, що троє із допитаних свідків і члени комісії по проведенню службового розслідування за фактом дотримання вимог закону під час проведення заходів по оперативній розшуковій справі, яку було заведено за фактом замаху на життя екс-президента Віктора Ющенка.

"Цей акт службового розслідування покладений в основу пред'явлених звинувачень Юрію Луценку та іншим підсудним. Тому звичайно всі свідки мали для нас важливе значення", - підкреслив захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покази свідків на користь Луценка не виправдовують його - прокурор

Баганець також зазначив, що двоє свідків прямо заявили, що під час слідства перевіряли лише конкретні напрямки і підписували загальний висновок перевірки, затверджуючи лише ті висновки, які проводили саме вони.

Тобто, вони не підтвердили повністю всього висновку по роботі цієї комісії, наголосив адвокат.

"Більше того, один із них заявив, що ніяких порушень закону не виявив. Другий заявив, що він може вважати порушенням закону проведення візуального спостереження за Давиденком лише в тому випадку, якщо визнати, що строк проведння оперативно-розшукових заходів був продовжений незаконно", - підкреслив Баганець.

Що до третього свідка Олександра Балдука, то на запитання Луценка, чи порушував Луценко закон, він заявив, що у тій частині помилився, бо міністр внутрішніх справ не є відповідальним за проведення оперативно-розшукових заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий КПК створює ще сприятливіший грунт для корупції – юрист

"Я звернув увагу, що всі троє перевіряючих прийшли на певну посаду лише в 2005 році. Тоді, коли змінилась і влада в Україні і змінилось керівництво МВС. У тій частині виникають сумніви в ефективності усіх свідків, - підкреслив адвокат. - А двоє з них не встигли ще перевестись на роботу до МВС, як вже на сьогоднішній день звільнені".

Крім того, Баганець зазначив, що двоє свідків взагалі здивувалися, чому їх викликали на це судове засідання.

"Найголовніше, що жоден зі свідків не підтвердив, що Юрій Віталійович вчинив якесь порушення закону, тим більше вчинив злочин", - підсумував захисник.

Зараз ви читаєте новину «Жоден зі свідків не підтвердив факту скоєння злочину Луценком - захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі