середа, 10 лютого 2010 16:49

Жириновський вимагає від України повернути йому фабрику

Жириновський вимагає від України повернути йому фабрику
Віце-спікер Державної думи РФ, лідер ЛДПР Володимир Жириновський вимагає від влади України повернути йому фабрику у місті Костополь Рівненської області, яка належала його предкам.

Як передає УНІАН, про це він сказав в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

"Фабрика моя – з 1905 року… Вони (Україна) ж хочуть в Євросоюз - зобов`язані повернути. Прибалтика повертає всім все, і вони мають повертати. Я один прошу, що, важко дати? Такі уперті, обжерлися сала, і нічого не хочуть. Я писав листи Януковичу, Ющенку і Тимошенко – ніхто мою фабрику мені не повертає. Теж мені, європейці. Нехай повернуть майно", - заявив Жириновський.

Він відзначив, що ця частина України входила "у спільну країну" і там жили його предки.

"Там їх могили, а зараз це закордон, я туди навіть не можу поїхати інколи. І не дозволяють зайти на фабрику", - поскаржився Жириновський.

Як повідомлялося, Жириновський неодноразово заявляв, що домагатиметься від українського уряду повернення деревообробної фабрики, що раніше належала його діду Іцхаку Едельштейну, в Костополі Рівненської області.

У Костополі існує кілька деревообробних підприємств, проте на всіх заперечують будь-яку причетність до дідуся Жириновського Іцхака Едельштейна.

Згідно із законодавством України, націоналізоване майно поверненню не підлягає: громадяни інших країн не мають права претендувати на власність незалежно від документів, що підтверджують їх права.

Зараз ви читаєте новину «Жириновський вимагає від України повернути йому фабрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі