середа, 02 квітня 2008 11:22

Жириновський: "Якби я був президентом, я домігся б розколу України"

Віце-спікер Держдуми, лідер ЛДПР Володимир Жириновський вважає, що Росія могла б ужити жорстких заходів у відповідь на устремління Києва і Тбілісі в НАТО.

"Якби я був президентом, я б прийняв найжорсткіші превентивні заходи і домігся б розколу України", - заявив Жириновський, слова якого приводить "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Зокрема, у відповідь на рішення Грузії вступити до НАТО він би увів війська в Абхазію і Південну Осетію. "Нехай Грузія вступає в НАТО без Абхазії і Південної Осетії", - заявив Жириновський.

Разом з тим, думає лідер ЛДПР, у керівництва Росії "інші погляди" на рішення даної проблеми: "Воно хоче з усіма жити у мирі".

Лідер ЛДПР заявив, що якби в нього були відповідні повноваження, він би не допустив вступу України в НАТО.

Серед заходів, що він би в даному випадку використовував, лідер ЛДПР назвав введення візового режиму з Україною, виселення з Росії українських громадян, а також припинення поставок російських енергоносіїв в Україну.

Крім того, сказав він, варто було б почати перегляд російсько-українського договору про кордон, оскільки, стверджує лідер ЛДПР, зараз він "не відповідає реаліям - українці можуть вступати в НАТО в рамках домовленостей 1922 року".

Як сказав Жириновський, у принципі будь-яка держава може прийняти рішення про вступ до НАТО.

"Бушу вигідно показати себе як захисника демократії", - додав він.

Що ж стосується нинішньої ситуації, пов"язаної з прагненням України і Грузії ввійти в альянс, то, за словами лідера ЛДПР, "ми повинні зайвий раз переконатися, що все це - наслідки ленінської національної політики і горбачовської перебудови, а також позиції нинішньої КПРФ, що закликає до дружби народів".

Як відзначив Жириновський, саме ця політика привела до того, що Росія сьогодні повернулася до кордонів XVII століття.

"Нам сьогодні важко зупинити Україну", - додав лідер ЛДПР.
Зараз ви читаєте новину «Жириновський: "Якби я був президентом, я домігся б розколу України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі