четвер, 31 серпня 2023 17:26

Зеленського запитали про президентські вибори. Відповідь неоднозначна

Зеленського запитали про президентські вибори. Відповідь неоднозначна
Президент Володимир Зеленський прокоментував тему виборів. Фото: president.gov.ua

Португальська телерадіокомпанія RTP запитала у президента України Володимира Зеленського, чи балотуватиметься він на другий термін у 2024 році, якщо, гіпотетично, відбудуться вибори під час війни.

На що Зеленський відповів, що "ніколи в житті не покине свою країну". Про це пише сайт RTP.

Зі слів президента, юридично під час дії воєнного стану не можна проводити вибори.

Водночас Зеленський заявив, що "готовий вносити зміни до законодавства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, коли закінчиться війна

Відповідаючи на запитання, чи боїться він програти вибори, президент сказав "Я нічого не боюся", додавши, що має "велику підтримку" виборців.

Вибори мають проходити у мирній країні, аби у військових та українців, які зараз знаходяться за кордоном, була можливість проголосувати, сказав Зеленський.

"Ми не можемо позбавити їх голосу. Я хочу, щоб все було законно і прозоро, як і на попередніх виборах. Я не хочу це пропустити", – заявив президент.

"У 2024 році, якщо триватиме війна, і якщо вибори відбудуться, я ніколи в житті не покину свою країну", – сказав Зеленський.

17 серпня президент підписав закони про продовження дії воєнного стану і проведення мобілізації на 90 діб – до 15 листопада 2023 року.

Відповідно до Конституції, під час дії воєнного стану забороняється проведення виборів президента, виборів до Верховної Ради, а також до органів місцевого самоврядування.

Зараз ви читаєте новину «Зеленського запитали про президентські вибори. Відповідь неоднозначна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі