середа, 23 серпня 2023 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зустрівся з прем'єром Фінляндії: про що говорили

Зеленський зустрівся з прем'єром Фінляндії: про що говорили
Фінляндія скоро ухвалить новий пакет допомоги. Фото: ОП

Премʼєр-міністр Фінляндії Петтері Орпо прибув в Україну.

З президентом Володимиром Зеленським він обговорив оборонну та безпекову співпрацю в Україні.

"Вдячний Фінляндії за вже надані 17 пакетів оборонної допомоги. Сьогодні прем'єр-міністр повідомив мене про те, що найближчими днями буде ухвалено новий, 18-й пакет оборонної підтримки. Все це нам дуже потрібно. Також ми обговорили пріоритетні для України позиції, які будуть відображені в наступних пакетах допомоги", – повідомив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія хоче укласти зі США "винятковий" оборонний договір, який напружить Росію

На осінь Україна готує перший Форум оборонних індустрій. На ньому партнери зможуть побачити можливості України, а ми зможемо залучити додатковий потенціал партнерів.

"Разом дамо більше безпеки світу. Впевнений, що участь Фінляндії у Форумі буде продуктивною, і ми зацікавлені в налагодженні безпосередньої співпраці між нашими профільними підприємствами. Фінляндія змістовно підтримує глобальні зусилля щодо "формули миру". Звичайно, обговорили посилення нашої єдності у Європі та у євроатлантичному просторі", – додав він.

Фінляндія офіційно стала членом Північноатлантичного альянсу 4 квітня. Тепер у НАТО 31 країна. Документ про це передали державному секретарю Сполучених Штатів Америки, що завершує процес вступу.

Президент України Володимир Зеленський привітав Фінляндію зі вступом до НАТО. Він наголосив, що в умовах російської агресії Альянс став єдиною ефективною гарантією безпеки в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зустрівся з прем'єром Фінляндії: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі