понеділок, 27 квітня 2020 16:11

Зеленський зідзвонився із Макроном. Говорили про Донбас, МВФ і "антиколомойський" закон

Зеленський зідзвонився із Макроном. Говорили про Донбас, МВФ і "антиколомойський" закон
В рамках програми НАТО вантажні літаки України роблять доставку допомоги Франції. Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Окрему увагу приділили ситуації на Донбасі та стану реалізації домовленостей під час Паризького саміту в "нормандському" форматі, повідомляє сайт глави держави.

Макрон привітав звільнення 20 полонених з окупованих Росією територій 16 квітня.

"Відзначено важливість продовження переговорів для досягнення миру на Донбасі", - пише сайт президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мінськ" вичерпав себе. "Нормандський" формат треба розширювати - експосол США

Зеленський поінформував про перебіг переговорів із Міжнародним валютним фондом щодо нової програми співпраці з Україною.

"Закон про банки є для нас пріоритетним. Я впевнений, що ми проголосуємо його, бо це важливо для нас і відкриває можливості для співпраці з МВФ", - наголосив глава держави.

Зеленський водночас висловив сподівання щодо швидкого ухвалення ЄС рішення про надання Україні макрофінансової допомоги у 1,2 млрд євро для подолання наслідків пандемії Covid-19.

Сторони відзначили обопільний інтерес до відновлення динаміки двосторонньої співпраці після нормалізації епідемічної ситуації.

"Знаю, що ви хотіли відвідати Україну. Буду радий вітати вас, щойно закінчиться пандемія коронавірусу і щойно цей візит стане можливим", - сказав Зеленський.

Макрон підтвердив свій намір відвідати Україну.

Зеленський висловив солідарність України з Францією, яка зараз перебуває в епіцентрі пандемії Covid-19.

"Україна робить свій внесок у боротьбу з пандемією. У межах програми стратегічних перевезень НАТО українські вантажні літаки "Мрія" та "Руслан" залучені до доставки гуманітарної й медичної допомоги по всьому світу, серед іншого до Франції", - сказав глава держави.

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити у другому читанні та в цілому із поправками законопроєкт про банківську діяльность.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зідзвонився із Макроном. Говорили про Донбас, МВФ і "антиколомойський" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі