пʼятниця, 24 квітня 2020 17:09

"Мінськ" вичерпав себе. "Нормандський" формат треба розширювати - експосол США

"Мінськ" вичерпав себе. "Нормандський" формат треба розширювати - експосол США
Путін мусить визнати, що йому треба йти з Донбасу, каже Тейлор. Фото: Василь Артюшенко, DT.UA

"Нормандський" формат може бути розширено за рахунок долучення США. Про це сказав колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор на Київському безпековому форумі в п'ятницю.

"Може бути "Нормандія+". І ми зазначали, що Сполучені Штати можуть долучитися до цього процесу", - сказав американський дипломат, пише "Укрінформ".

Тейлор вважає "формулу Штайнмаєра" поганою ідеєю. За його словами, необхідно якомога швидше домогтися виходу росіян із Донбасу.

"Путін знає, як припинити санкції, – відступити з Донбасу. Це речі, які він мусить визнати і визнає", - сказав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські найманці гатили по наших позиціях біля Лебединського

Експосол США також зауважив, що Мінський процес не досягнув своєї мети.

"Це старі домовленості. Їх можна брати за основу. Ми можемо виходити й за рамки "Мінська", пробувати щось інше. Коли я кажу "ми", то маю на увазі міжнародну спільноту", - заявив Тейлор.

За його словами, хоч у межах Мінського процесу міжнародних миротворчих сил не передбачено, проте вони й не суперечать йому.

У березні в бою з російським окупантом на Донбасі загинули 12 українських воїнів.

У штабі операції Об'єднаних сил повідомляють, що на обстріли ворога дають відповіді вогнем.

Зараз ви читаєте новину «"Мінськ" вичерпав себе. "Нормандський" формат треба розширювати - експосол США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі