субота, 04 вересня 2021 19:48

Зеленський з Єрмаком бігав по Вашингтону, а перша леді засвітилася на обкладинці глянцю – тиждень президентського подружжя у фото
9

У п'ятницю президент виступав у Стенфордському університеті
Фото: Володимир Зеленський
Зеленська зустрічалася із впливовими жінками у США
Під час візиту Зеленський встиг вийти на пробіжку по Вашингтону
Із президентом поїхала Олена Зеленська
Із чоловіком у США Зеленська відкрила аудіогід у маєтку президента США Джорджа Вашингтона

Президент Володимир Зеленський цього тижня відвідував США, де крім офіційних зустрічей, потрапив у камери журналістів під час ранкової пробіжки. Перша леді Олена Зеленська чаювала із "сильними жінками" та потрапила на обкладинку глянцю.

Чим цього тижня запам'яталася президентська родина – у матеріалі Gazeta.ua.

Головною подією тижня для Зеленського став візит до США та зустріч із президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом. Говорили понад 2 год.

Із президентом поїхала Олена Зеленська. У делегації також були міністр цифрової трансформації Михайлов Федоров, голова наглядової ради Укроборонпрому Тимофій Милованов, міністр економіки Олексій Любченко, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, міністр оборони Андрій Таран, голова Офісу президента Андрій Єрмак, міністр енергетики Герман Галущенко. Президенське подружжя супроводжувала посол у США Оксана Маркарова. Провели зустріч про розвиток української економіки з американськими інвесторами.

Делегація зупинилася в п'ятизірковому готелі Hay-Adams, через дорогу від Білого дому. Під час візиту Зеленський встиг вийти на пробіжку по Вашингтону. Займалися спортом із ним Єрмак та охоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський на розтяжці олігархів" – як розпочинається політичний сезон

У п'ятницю президент виступав у Стенфордському університеті. Виклав фото, де стоїть за трибуною та посміхається. Поруч з ним на фото сміється Майкл Мак-Фол, директор Інституту міжнародних досліджень Фрімена-Сполі університету. Зеленський зустрівся з генеральним директором американської корпорації Apple Тімом Куком.

Зеленська зустрічалася із впливовими жінками у США. Обговорювали питання місії першої леді існує у світі, зміни у житті громадян. Зеленська розповіла про основні напрями своєї діяльності – рівні права жінок і чоловіків, реформу харчування у школах, розбудову безбар'єрної України й культурну дипломатію. Зібралися за чаюванням з тістечками та фруктами.

Із чоловіком у США Зеленська відкрила аудіогід у маєтку президента США Джорджа Вашингтона – садибі Маунт-Вернон. Він став 31-м, відкриттям якого опікувалася перша леді. Також відкрили у Вашингтоні Український дім.

Цього тижня перша леді також опинилася на обкладинці журналі "Elle". У ювілейному номері вийшло її інтерв'ю.

31 серпня президент Володимир Зеленський відвідав Пентагон у рамках робочого візиту в США. У Вашингтоні 1 вересня відбулася зустріч українського та американського президентів. Сторони підписали понад 20 документів, зокрема заяву про стратегічне партнерство.

США оголосили, що виділять Україні додаткові $12,8 млн на боротьбу з пандемією коронавірусу. На підтримку програм, пов'язаних із демократією і правами людини в Україні, цього року виділять $463 млн.

Зеленський передав Байдену список полонених, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, у тимчасово окупованому Криму, у Росії, Москві. Їх майже 450 людей.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський з Єрмаком бігав по Вашингтону, а перша леді засвітилася на обкладинці глянцю – тиждень президентського подружжя у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі