понеділок, 20 квітня 2020 17:08

Зеленський сказав про перемогу

Зеленський сказав про перемогу
Ситуація із дотриманням карантину контрольована і спокійна.

Українці показали свідомість на Великдень. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Глава держави тримає на особистому контролі питання дотримання карантинних обмежень під час богослужінь, повідомляє сайт президента.

У більшості областей ситуація спокійна та контрольована, трапляються поодинокі випадки порушення карантину, на які вже відреагували правоохоронні органи.

За даними очільників ОДА, у більшості храмів дотримуються домовленостей щодо недопущення великого скупчення людей. Богослужіння у більшості церков відбувалися або в присутності незначної кількості прихожан, або взагалі за зачиненими дверима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція порушила 5 справ проти РПЦ

Однак у кількох областях були порушення.

Богослужіння проводили у 13 658 храмах в усіх областях, за даними Нацполіції.Участь у них взяли майже 130 тис. громадян.

Лише у 19 церквах на території 13 областей зафіксували порушення карантинних обмежень, зокрема надмірне скупчення людей та відсутність індивідуальних засобів захисту. Найбільше – на Донеччині, там розпочато кримінальне провадження. У Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях поліцейські склали адміністративні протоколи.

"Цьогоріч на богослужіння прийшли близько 130 тисяч вірян. Торік на Великдень у церквах зібралися 7, 5 мільйона вірян. Ця різниця показує свідомість українців, наше бережливе ставлення до рідних і близьких. Ми справді показали, що Великдень – це перемога життя над смертю", – сказав Зеленський.

Раніше ЗМІ повідомили, що митрополита Онуфрія та керуючого справами РПЦ митрополита Антонія нібито таємно госпіталізували після виявлення у них коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав про перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі