середа, 17 серпня 2022 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зробив заяву про росіян на Запорізькій АЕС

Зеленський зробив заяву про росіян на Запорізькій АЕС
Російські окупанти повинні відійти з території Запорізької АЕС і усіх сусідніх районів, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський очікує на результативну розмову з генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешом.

Тим часом українські дипломати, атомники і МАГАТЕ – у постійному контакті. Зараз працюють над направленням місії МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію. Про це президент сказав у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"В Україну вже прибув генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Працюватимемо над необхідними для України результатами", – сказав Зеленський.

Щодо захопленої російськими терористами атомної станції президент заявив: "Тільки абсолютна прозорість і контрольованість ситуації на ЗАЕС і навколо неї для української держави, міжнародної спільноти, МАГАТЕ може гарантувати поступове повернення до нормальної ядерної безпеки".

Російська армія повинна відійти з території АЕС й усіх сусідніх районів, забрати військову техніку зі станції, сказав.

"Це має відбутися без жодних умов", – заявив Зеленський.

Минулої неділі російські окупанти обстріляли Запорізьку АЕС, загинув працівник станції. Двоє мешканців Енергодара отримали поранення.

Перед цим стріляли у високовольтну лінію зв'язку трансформатора станції. Потім обстріляли станцію. Один із прильотів був біля енергоблока, де встановлений ядерний реактор.

Окупанти почали перепід'єднувати станцію до Криму.

Мешканцям тимчасово захоплених ворогом територій поблизу станції порадили евакуюватися.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зробив заяву про росіян на Запорізькій АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі