четвер, 13 жовтня 2022 15:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: Путін може використати ядерну зброю в одному випадку

Зеленський: Путін може використати ядерну зброю в одному випадку
Зараз завдання всієї Європи – показати Путіну, що з ним ніхто не розмовлятиме, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін може застосувати ядерну зброю, якщо знатиме, що не буде жодних наслідків.

Завдання Європи – ізолювати Путіна. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF.

"Путін використовуватиме ядерну зброю тільки в тому випадку, якщо добре знатиме, що для неї не буде жодних наслідків після застосування", – сказав Зеленський.

Президент нагадав про російські масовані обстріли України.

"Чому він вистрілив 100 разів? Тому що наслідки ще не завдали йому шкоди", – сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіна і решту влади РФ назвали терористами – рішення ПАРЄ

Зеленський пояснив масовані обстріли України тим, що російська армія не має успіхів на полі бою.

Зараз завдання всієї Європи – "показати Путіну, що з ним ніхто не розмовлятиме і що він залишиться в ізоляції".

"Тоді й російське суспільство зрозуміло б, що вони обрали президентом людину, яка загрожує всією ядерною зброєю", – сказав Зеленський.

21 вересня Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використати всі наявні в себе засоби".

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

У разі ядерного удару з боку РФ буде фізична відповідь українських союзників і, можливо, НАТО, сказав високопоставлений чиновник Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Путін може використати ядерну зброю в одному випадку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі