субота, 23 липня 2022 23:27

Зеленський прокоментував російський удар по Одесі

Зеленський прокоментував російський удар по Одесі
Президент Володимир Зеленський: "Окупантам уже нікого не обманути". Фото: ОП

Російський ракетний удар по Одесі - це удар по політичних позиціях самої Росії.

Він показав світові, що домовленості з нею нічого неварті. Про сказав президент України Володимир Зеленський у вечірньому звернені.

"Сьогоднішній російський ракетний удар по Одесі, по морському порту, – цинічний, прорахований – виявився ударом також по політичних позиціях самої Росії. Якщо хтось у світі раніше ще міг говорити, що потрібен якийсь діалог з нею, якісь домовленості про припинення вогню без деокупації нашої території, то сьогоднішні російські "Калібри" знищили саму можливість для таких заяв", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський обстріл порту в Одесі: рятувальники показали ліквідацію пожежі

Реакція світу на це була одностайною.

"Ми бачимо абсолютну одностайність світової реакції на цей російський удар. Окупантам уже нікого не обманути", - переконаний Зеленський.

У результаті удару були пошкоджені будівлі Одеського художнього музею. Ракети вдарили поруч з історичними об'єктами Одеси - з тим, що є надбанням не тільки для української культури, а й для культури Європи.

"Це очевидне російське варварство ще більше наближає нас до отримання саме тієї зброї, яка потрібна для нашої перемоги", - сказав глава держави.

23 липня вранці Росія ударила ракетами по порту Одеси. В момент удару в порту перебувало зерно, призначене на експорт, про що було домовлено під час підписання угоди в Стамбулі.

Росіяни стріляли крилатими ракетами типу "Калібр", повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Окупанти завдали удар саме туди, де лежить зерно.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував російський удар по Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі