субота, 19 березня 2022 18:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський покликав Путіна на переговори — у Стамбулі кажуть, що той не готовий

Зеленський покликав Путіна на переговори — у Стамбулі кажуть, що той не готовий
Путін не хоче йти на переговори у позиції слабшого. Фото: Getty Images

У суботу, 19 березня, президент Володимир Зеленський публічно закликав до прямих переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним.

Високопоставлений турецький чиновник заявив, що Путін ще не готовий, заявив в інтерв'ю The New York Times головний радник і прессекретар президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Ібрагім Калін.

"Зеленський готовий зустрітися, але Путін вважає, що позиції для проведення цієї зустрічі на рівні лідерів ще недостатньо близькі", - сказав прессекретар.

За словами Каліна, Путін не хоче йти на перемовини у позиції слабкого та з військовими втратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий Нюрнберг: Велика Британія збирає підписи за трибунал над Путіним

"У якийсь момент буде мирна угода. Звичайно, ми всі хочемо, щоб це сталося швидше раніше, ніж пізніше, але, ймовірно, Путін думає, що він хоче бути в позиції сили, коли він це робить, а не здаватися слабким, ослабленим чи військовими втратами, чи економічними санкціями", — сказав він.

Але, за його словами, економічні санкції, ймовірно, найбільше впливають на спосіб мислення Путіна.

Туреччина готова стати однією з держав-гарантів безпеки України, заявив міністр закордонних справ країни Мевлют Чавушоглу на зустрічі із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський покликав Путіна на переговори — у Стамбулі кажуть, що той не готовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі