середа, 04 жовтня 2023 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський пояснив, чому не буде переговорів із Путіним

Зеленський пояснив, чому не буде переговорів із Путіним
Кінець війни суперечить бажанням Путіна, сказав Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відкинув можливість будь-якої дипломатії з Російською Федерацією.

Зеленський нагадав, що жодна з попередніх спроб не мала успіху, оскільки президент РФ Володимир Путін не бажає миру. Про це президент України сказав в інтерв'ю італійському каналу Sky TG24, повідомили LIGA.net.

"Росію не цікавить дипломатичний шлях. Були переговори у Ватикані, Туреччина теж намагалася, але результат завжди той самий: нікому не вдалося. Не тому, що лідери слабкі, а тому, що кінець війни суперечить бажанням Путіна", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден зібрав "Велику сімку". Розмова стосувалася України

"Путін вирішив рухатися вперед, будь-яка угода буде заблокована Путіним, достатньо подивитися на зернову угоду", - заявив президент України.

Говорити про завершення війни можна буде лише після того, як РФ виведе свої війська з території України і росіяни почнуть поважати право українців жити на своїй землі, сказав Зеленський.

Минулого року президент України назвав 10 пунктів формули миру.

У лютому Генеральна Ассамблея Організації Об'єднаних Націй закликала РФ зупинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримали українську формулу миру. За резолюцію проголосувала 141 країна.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив, чому не буде переговорів із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі