субота, 07 вересня 2024 00:14

Зеленський пообіцяв союзникам, що Україна не буде бити по Кремлю західною зброєю

Зеленський пообіцяв союзникам, що Україна не буде бити по Кремлю західною зброєю
Президент України Володимир Зеленський пообіцяв союзникам, що по Кремлю не будуть наноситися удари західною зброєю. Фото: Офіс президента

Україна не зможе атакувати Кремль західною зброєю. Цього не дозволить радіус дії переданих ракет.Західна далекобійна броя буде використовуватись проти тактичних бомбардувальників, які знаходяться за 100, 150, 300 кілометрів від кордону, розповів президент України Володимир Зеленський на 50-му міжнародному форумі "Амброзетті"."Немає жодних інших ідей. Ми не цілимося по цивільних", - запевнив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко у Берліні закликав західних партнерів зняти всі обмеження на ракетні удари по території Росії

Він нагадав, що питання далекобійності справді є серйозним, оскільки Росія щомісяця використовує понад чотири тисячі авіабомб на сході України, і ключа до вирішення такої проблеми немає.

"Коли ми говоримо про те, що Італія чи хтось ще боїться, що ми битимемо по Кремлю, мені шкода, що ми не можемо цього зробити. Тому що це далекобійна зброя, яка у вас чи у ваших партнерів є, це близько 200 кілометрів", - наголосив Зеленський.

Україна просить західних партнерів не змарнувати нагоди і дозволити бити зброєю союзників по цілях у глибині Росії.

Особливо це прохання до Сполучених Штатів, які досі бояться ескалації.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пообіцяв союзникам, що Україна не буде бити по Кремлю західною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі