середа, 16 листопада 2022 00:56

Зеленський поговорив із Дудою про терор РФ: перші подробиці

Зеленський поговорив із Дудою про терор РФ: перші подробиці
Анджей Дуда і Володимир Зеленський провели розмову, яка стосувалася ракетного терору РФ. ФОТО: ОП

Президент України Володимир Зеленський поговорив із лідером Польщі Анджеєм Дудою. Глави держави висловив співчуття польському колезі у зв'язку із загибеллю людей від російського ракетного терору.

Обговорили наявну інформацію та з'ясовуємо факти, повідомив Зеленський у своєму офіційному Telegram-каналі.

"Україна, Польща, уся Європа та світ мають бути повністю захищені від держави-терориста", - підсумував президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по Польщі: країна підвищує боєготовність війська

До цього лідер Польщі по телефону поспілкувався з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і лідером США Джо Байденом. Обговорювали вибухи біля польсько-українського кордону, які могли статися через російські ракети. Пізніше Єнс Столтенберг зазначив у Twitter, що НАТО стежить за ситуацією.

Польські ЗМІ та кореспонденти повідомляють, що під час масованого ракетного удару по Україні 15 листопада, ракети впали біля кордону з Польщею.

Водночас кореспондент Radio Zet неофіційно повідомив, що в селі Пшеводув біля кордону з Україною – впали дві російських ракети. Вони влучили у зерносушарку. Повідомляється навіть про загибель двох людей.

У свою чергу польське видання Visegrad 24 опублікувало фото місць, куди імовірно прилетіли ракети Росії. Також вказується, що Військово-повітряні сили Польщі підняли у повітря винищувачі. На саму постраждалу ферму прибули представники армії та прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поговорив із Дудою про терор РФ: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі