пʼятниця, 18 жовтня 2024 22:30

Зеленський перерахував країни, які можуть зупинити економіку РФ

Зеленський перерахував країни, які можуть зупинити економіку РФ
Володимир Зеленський перерахував країни, які можуть зупини економіку РФ. Фото: novynarnia.com

Якщо не підтримувати російській експорт, знизити ціни на їхні енергоресурси, впродовж року Росія буде нездатна воювати на тому рівні.

Президент України Володимир Зеленський назвав країни, які здатні зупини економіку РФ. Про це він заявив журналістам в ефірі марафону "Єдині новини", пише Gazeta.ua.

Відповідаючи на питання що сьогодні може змусити Росію припинити агресію і перейти до переговорів, Зеленський висловив переконання, що лише завдяки внутрішній економіці Росія не виживе.

"Найкращі санкції, просто, щоби Індія, Китай, інші держави не підтримували їх енергоресурси. Не підтримували їхній експорт. Просто його заборонили або змогли зробити кроки щодо зниження ціни на енергоресурси. Я думаю, що після цього, впродовж року Росія буде нездатна воювати на тому рівні", - наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський анонсував "великі" і регулярні пакети військової допомоги від США

На його думку, Китай, Індія, Сполучені Штати, Саудівська Аравія завтра можуть зупинити Росію.

"Просто швидко сісти і сказати: дивись, яка ситуація - економіки у твоїй державі не буде. На наступні пів року ми зупинимо повністю енергетику, увесь твій експорт. Ми знизимо на енергоресурси ціну. Ми спроможні це зробити", - зауважив Зеленський.

У Європейського Союзу ніякого експорту з Російської Федерації не буде, додав лідер держави.

"Говорю не буде, тому що він продовжувався. І всі війни через зерно - це ж не просто так. Я просто розумію, що треба поважати наших сусідів. Але вибачте, наше зерно не їде, а якесь зерно з Росії їде - це ж дивна історія. Я вважаю, що неадекватна. І тому, якщо ви серйозно до цього усього ставитеся, якщо країни, ці серйозні, про які я сказав, які мають вплив і важелі на Росію, сильні - вони спроможні зупинити їх економіку", - сказав він.

Президент переконаний, що Росія без економіки - це нуль, бо далі у них залишиться тільки ядерна зброя. Він висловив думку, що названі їм країни не дадуть цю зброю використовувати.

Якщо Китай має бажання завершити війну швидко, то спроможний це зробити з іншими лідерами, підкреслив президент.

"У Сполучених Штатів є бажання. У Індії - я думаю, що вони більше схиляються до того, щоби закінчити швидше цю війну. Мені здається, це є важливим моментом. Тому, не вистачає кілька країн, але від них ми просимо тільки одне - допомогти нам закінчити війну. Посадити Росію за стіл перемовин і дипломатично закінчити війну. З повагою до суверенітету і територіальної цілісності", - сказав Зеленський.

Якщо у Китаю сильно заблокований ринок Європейського Союзу, то ЄС може якось домовитися з Китаєм щодо торгівлі, додав він.

"У принципі, гру можна розписати економічно за один день, якщо ці гравці дійсно на це", - підсумував Володимир Зеленський.

Сполучені Штати підтримують справедливий мир в Україні і американська сторона продовжує детальний розгляд плану перемоги, який представив президент Володимир Зеленський.
Про це сказав на брифінгу речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі.

Також він наголосив на важливості підтримки плану перемоги українським народом й підкреслив, що США не будуть вести жодних дискусій щодо України без участі офіційного Києва.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський перерахував країни, які можуть зупинити економіку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі